ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Jodi Bieber'li Fotoğraf Atölyesi

Dünyaca ünlü fotoğraflara imza atan Fotoğrafçı Jodi Bieber'li Fotoğraf Atölyesi sadece 15 kişilik olacak

28.12.2011

Jodi Bieber'li Fotoğraf Atölyesi

Jodi Bieber, 1967 Güney Afrika doğumlu, dünyaca ünlü kadın fotoğraf sanatçısı. Dünyaca ünlü dergilere kapak olmuş ünlü fotoğaflara imza atan sanatçı, Johannesburg’da Star Gazetesi’nde çalışırken, kazandığı fotoğraf bursuyla kendini geliştirme şansı bulmuş, sonraki yıllarda ülkesinin ilk demokratik seçime giden sürecini, Güney Afrika’nın varoşlarında yaşayan gençleri fotoğraflamış ve çalışmalarını kitaplaştırmıştı.

İran, Irak, Pakistan, Afganistan gibi ülkelerde pek çok fotoğraf çeken Jodi Bieber, fotoğraflarıyla tam dokuz kez Dünya Basın Fotoğrafı ödülünü aldı.

2011 yılında Afganistan’da çektiği Taliban’ın emriyle kocası ve kardeşi tarafından kulakları ve burnu kesilen Bibi Asha’nın portresi TİME’a kapak oldu.

Bu fotoğrafıyla 2011 yılı Dünya Basın Fotosu seçmelerinde portre dalında ödüle layık görüldü. Biebir, fotoğ çalışmalarının yanı sıra, çeşitli okullar ve atölyelerde ustalar sınıflarına dersler de veriyor.

World Press Photo 11 yarışmasında Yılın Fotoğrafı Ödülü’nü kazanan Jodi Bieber, 18 Ocak-5 Şubat 2012 tarihleri arasinda Forum Ankara’da acilacak Dunya Basin Fotoğrafları 2011 sergisi kapsamında bir atölye düzenlemek üzere Ankara’ya geliyor.

19-20-21 Ocak tarihlerinde 3 gün olarak düzenlenecek ve katılımcıların "Günümüz Türkiyesi" ile ilgili projeleriyle başvurabileceği atölyeye katılım 15 kişi ile sınırli olacak.

Yorumlar
"Jodi Bieber'li Fotoğraf Atölyesi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Jodi Bieber'li Fotoğraf Atölyesi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.