ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Bodrum Kalesi sanat merkezi olacak

Bodrum Kalesinde yer alan ve konser alanı olarak kullanılan Kuzey Hendeğ'inde bu sene boyunca önemli sergiler açılacak.

28.12.2011

Bodrum Kalesi sanat merkezi olacak

Muğla’nın Bodrum Kalesi sınırları içinde konser alanı olarak kullanılan Kuzey Hendeği’nde, 12 ay kültürel ve sanatsal etkinlikler gerçekleştirilecek.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve beraberindekiler, Saint Jean Şövalyeleri tarafından 1406-1523 yılları arasında inşa edilen Bodrum Kalesi içinde yer alan Kuzey Hendeği Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, Hendeği gezdi. Şahenk ve Akhan, Mehmet Kocadon’dan bölgeyle ilgili bilgi alarak bir süre sohbet etti.

Hüsnü Akhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bodrum’un mekan, iklim ve tarihsel açıdan çok önemli bir yer olduğunu söyledi. Bu nedenle Kuzey Hendeği’nde yeni bir proje uygulamaya karar verdiklerini anlatan Akhan, ’’Dolayısıyla buranın 12 ay yaşayan, kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapan bir organizasyon çatısı altında işletilmesi ve Bodrum’u seven sanatseverlere kazandırılması lazım’’ dedi.

12 AY PROGRAM

Akhan, Kuzey Hendeği’nin konser alanının bulunduğu, resim ve heykel sergilerinin yer aldığı, 12 ay program çerçevesinde faaliyet gösterecek bir alan olarak kullanılacağını bildirdi.

YETİŞMESİ ZOR

Kuzey Hendeği için proje hazırlandığını ve proje üzerinde mimarlarla çalışmaların devam ettiğini belirten Akhan, çalışmaların turizm sezonunun başına yetişmesinin zor olduğunu kaydetti.

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müze Müdürü Yaşar Yıldız ise kullanım hakkı 2016 yılına kadar Bodrum Belediyesi’nde olan Kuzey Hendeği’nin önemli bir kültürel dokuya sahip olduğunu ifade etti.

Hazırlanacak projenin Muğla Anıtlar Kurulu’ndan geçmesi gerektiğine işaret eden Yıldız, projeyle Kuzey Hendeği’nin kültürel ve sanatsal etkinliklere daha fazla ev sahipliği yapabilecek bir konuma gelebileceğini söyledi.

Yorumlar
"Bodrum Kalesi sanat merkezi olacak" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Bodrum Kalesi sanat merkezi olacak ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.