ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İlk kadın opera sanatçısı Menderes öldü

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada Türkiye'nin ilk kadın opera sanatçısı soprano Meral Menderes, vefat etti.

27.12.2011

İlk kadın opera sanatçısı Menderes öldü

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Menderes’in 78 yaşında Maltepe’deki evinde vefat ettiği bildirildi.

Açıklamada, ilk kez 1960 yılında İstanbul Şehir Operası’nda sahnelenen ’Tosca’da seyirci karşısına çıkan Menderes’in, 2010 yılında Devlet Opera ve Balesinin 50. yılı şerefine Genel Müdür Rengim Gökmen tarafından sanat ödülüne layık görüldüğü, bu törende yaptığı konuşmada Atatürk Kültür Merkezi’nin kapanmasının ardından birkaç farklı binada faaliyet gösteren İstanbul Devlet ve Opera Balesi için ’Bizi bu göçebelikten kurtarın’ ifadeleriyle büyük alkış aldığı kaydedildi.

Meral Menderes için yarın saat 11.00’de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesi’nde tören düzenleneceği ifade edilen açıklamada, sanatçının cenazesinin Maltepe Merkez Camisinde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Küçükyalı Mezarlığı’na defnedileceği bildirildi.

Yorumlar
Mesaj Yaz 27.12.2011 22:04:52
=> ilk kez 1960 yılında İstanbul Şehir Operası’nda sahnelenen ’Tosca’da seyirci karşısına çıkan Menderes’in

O zaman ilk gösterimi 19 Haziran 1934 de yapılan Özsoy operasında kimler sahne alıyordu? Keza onu takip eden dönemde sahnelenen Saygun'un Taşbebek ve Akses'in Bayönde operalarında yeralan sanatçılar kimlerdi? 1935 te kurulan konservatuardan kimler mezun oluyordu? Hindemith ve Ebert'in öğrencileri solfej öğretmeni mi oldu? İlk kez 1960 da sahne alan birisinin ilk kadın opera sanatçısı olması pek olası gözükmüyor, 1850 den beri düzenli operaların olduğu bu topraklarda.



Yorum Yapın

İlk kadın opera sanatçısı Menderes öldü ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.