ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

'Duvarların Ötesi' sahnelendi

Çukurova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Turgut Özakman'ın yazdığı "Duvarların Ötesi" adlı oyunun prömiyerini yaptı.

27.12.2011

'Duvarların Ötesi' sahnelendi

Oyunda, hapishaneden kaçan idam mahkumlarının genç bir öğretmeni rehin alarak eski zeytin deposuna saklanmaları ve orada yaşamları uğruna verdikleri gerilim dolu macera anlatılıyor.

Turgut Özakman’ın yazdığı "Duvarların Ötesi" adlı oyun Yönetmenliğini Mehmet Avcı’nın yaptığı Çukurova Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından iki aylık bir emeğin ardından Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda sahnelendi. Cezaevinden kaçan dört mahkumun genç bir öğretmeni rehin alarak, bir depoya sığınması ve polislere direnmesiyle başlayan öyküde, heyecan ve gerilimin sürükleyici ritmi hiç düşmüyor. Toplumun mahkuma, tutuklunun gözünden de dış dünyanın acımasız hayatlarına vurgu yapıldığı Duvarların Ötesi’nde, bir anlık gafletlerinin kurbanı olan, ya da kirli kanların davası için kurban edilen, cehaletin ve anne baba olamamanın faturasının kuyruğunda büyüyen insanların hayatlarını yüzümüze vuran bir oyun.

Oyunun sonunda oyuncuları tek tek kutlayan Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Ocak, Şubat ve Mart ayları boyunca ücretsiz olarak sahnelenecek olan oyuna tüm Adanalıları davet etti.

Sahnedeki performanslarıyla izleyiciye tarafından ayakta alkışlanan ekip, Salih Akbalı, İbrahim Kurum, İnan Güneş, Recep Kekil, Nalan Uğurpakkan ve Zeynep Ak’tan oluşuyor. Oyunun sahne amirliğini Muhittin Yeşilova yaparken, kostümleri ise Selim Ördem hazırladı.

Yorumlar
"'Duvarların Ötesi' sahnelendi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

'Duvarların Ötesi' sahnelendi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.