ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

2 Bin 600 Yıllık Ölü Kül Kabı Bulundu

Edirne’nin Enez ilçesinde yapılan arkeolojik kazılarda bir mezarda 2 bin 600 yıllık kül kabı bulundu.

14.12.2011

2 Bin 600 Yıllık Ölü Kül Kabı Bulundu

İstanbul Üniversitesi Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Başaran, antik çağda ekonomik durumu iyi olan ailelerin ölülerini yaktıktan sonra çıkan küllerinin taş muhafaza kapları içine konularak saklandığını söyledi.

Başaran, Enez’de yapılan kazılarda taş muhafaza kapları içine bronzdan yapılan kül kaplarının çıktığını ve bunların 2 bin 600 yıllık olduğunu anlattı. Başaran: ”Bulunan kül kabı çok yıpranmış durumda. Kaldıracağız ama zamana ihtiyacımız var. Restore edeceğiz. Ayağa kaldıracağız tekrar.” dedi.


Taşa yuva açıldığını ve bunun içine kül kabının yerleştirilerek kapatıldığını vurgulayan Başaran, Antik çağda ölüleri 2 ayrı gömme şekli olduğunu, bunlardan birinin yakılarak, diğerinin ise mezar içine yatırarak yapıldığını aktardı.

Yorumlar
"2 Bin 600 Yıllık Ölü Kül Kabı Bulundu" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

2 Bin 600 Yıllık Ölü Kül Kabı Bulundu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.