ÜYELÝK GÝRÝÞÝ ÜYE OL
Anasayfa Þiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog Ýletiþim Yazýlar
Giriþ Yap Üye Ol
"Günlerini düþler krallýðýnda geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaþ
ANASAYFA
ETKÝNLÝKLER
NEDÝR?
TÝVÝ
BLOG
BÝCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Cervantes’in Sol Eli Sergisi

Cervantes’in Sol Eli’ Sergisi 25 Ekim’de Karþý Sanat Galerisi’nde açýlýyor…

18.11.2011

Cervantes’in Sol Eli Sergisi

Ýstanbul Cervantes Enstitüsü ve Ýspanya Ankara Büyükelçiliði tarafýndan, Karþý Sanat Çalýþmalarý ve Ramon Llull Enstitüsü iþbirliðiyle Mery Cuesta küratörlüðünde gerçekleþtirilen ‘Cervantes’in Sol Eli’ Sergisi 25 Ekim’de Karþý Sanat Galerisi’nde açýlýyor. Sergi tarih, sanat ve mizah aracýlýðý ile bir diyalog yaratmayý amaçlýyor. ‘Cervantes’in Sol Eli’, oniki Ýspanyol ve Türk sanatçýnýn, Türk ve Ýspanyol tarihlerini kesiþtiren önemli dönüm noktalarýndan biri olan ‘Cervantes’in sol elini Ýnebahtý Savaþý’nda kaybetmesi’ni çizim, resim ve çizgi karakterler aracýlýðýyla yansýtan eserlerini biraraya getiriyor. Böylece ‘Cervantes’in Sol Eli’ Türkiye ve Ýspanya arasýnda yeni bir tarih dönemi yazmaya odaklanan sanatçýlar için baþlangýç noktasýný oluþturuyor ve sanatçýlar bu tarihi dönüm noktasýný deðiþik perspektiflerden tekrar yorumluyorlar.

25 Kasým’a kadar devam edecek olan sergiye katýlan sanatçýlar, B-Toy, Bora Baþkan, Cihan Kýlýç, David Curto, Emir Yardýmcý, Gonzalo Rueda, Mery Cuesta, Nacho Simal, Özgür Erkök, Rubén Pedro, Sergio Mora ve Tan Cemal Genç’ten oluþuyor.

‘Cervantes’in Sol Eli’ sergisi Karþý Sanat Galerisi’nde 25 Ekim ile 25 Kasým tarihleri arasýnda pazar günleri hariç saat 11.00 ile 19.00 arasýnda ziyaret edilebilir. Sergi 20 Aralýk ve 30 Ocak tarihleri arasýnda ise Ankara’da Cern Modern’de ikinci ayaðýný gerçekleþtirecek.


Mekan: Karþý Sanat Çalýþmalarý
Adres: Ýstiklal Caddesi Elhamra Pasajý No: 258/203 Beyoðlu/ Ýstanbul
Telefon: 0 212 245 15 08

Yorumlar
"Cervantes’in Sol Eli Sergisi" haberine henüz yorum yapýlmamýþ.

Ýlk yorumu siz yapýn.

Yorum Yapýn

Cervantes’in Sol Eli Sergisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalýsýnýz.

Üye Ol Üyelik Giriþi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakký, aksi ayrýca belirtilmediði sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan þiir ve yazýlarýn telif haklarý þair ve yazarlarýn kendilerine veya yetki verdikleri kiþilere aittir. Sitemiz hiç bir þekilde kâr amacý gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnýzca bilgilendirme ve eðitim amacýyla sunulmaktadýr.

Sitemizde yer alan þiirler, öyküler ve diðer eserlerin telif haklarý yazarlarýn kendilerine veya yetki verdikleri kiþilere aittir. Eserlerin izin alýnmadan kopyalanmasý ve kullanýlmasý 5846 sayýlý Fikir ve Sanat Eserleri Yasasýna göre suçtur. Ayrýca sitemiz Telif Haklarý kanuna göre korunmaktadýr. Herhangi bir özelliðinin kýsmende olsa kullanýlmasý ya da kopyalanmasý suçtur.