ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ordu ve Giresun türküleri belgesel oluyor

TRT Müzik kanalında yayınlanmak üzere 'Hekimoğlu', 'Ordu'nun Dereleri' ile 'Giresun'un İçinde İki Sokak Arası' isimli türkülerin belgeseli çekilecek.

7.11.2011

Ordu ve Giresun türküleri belgesel oluyor

Ordu ve Giresun ile özdeşleşen türküler belgesel oluyor. TRT Müzik kanalında yayınlanacak belgeseller için TRT İstanbul ekibi Ordu ve Giresun’a geldi. Türkiye genelinde 35 türkünün belgeselinin çekilmesi hedefleniyor. Türkülerin hikayelerinin aslına uygun olarak çekimlerine başlayan TRT ekibi, Ordu’dan iki, Giresun’dan ise bir türkünün belgeselini hazırlayacak. Türkülerin belgesellerinin önümüzdeki şubat-mart ayında yayınlanması palanlanıyor.

Titiz bir çalışma yapan belgesel ekibi, kimi zaman bir sahne için defalarca deneme yapıyor. TRT ekibine türkülerin karakterlerinin canlandırılmasında Ordu, Giresun ve Bulancak’taki tiyatroların sanatçıları rol alarak yardımcı oluyor. TRT yapımcısı Fatih Arslan, Ordu ve Giresun türkülerini çalışmanın keyifli olduğunu, çünkü içerisinde kahramanlık ve sevda barındırdığını belirtiyor.

Yorumlar
Mesaj Yaz 7.11.2011 19:29:12
ne kadar güzel

daha ülkemde ne değerler var yeni yeni değerlerini anlıyoruz

çok güzel bir çalışma arkası her dalda gelcek inşallah



Yorum Yapın

Ordu ve Giresun türküleri belgesel oluyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.