ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Bayramda ziyaret edilecek 3 mekan!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından işletilen Yerebatan Sarnıcı, Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Miniaturk, Kurban Bayramı’nda da kapılarını ziyaretçilerine açık tutacak. Müzelere girişte 7 yaşından küçük çocuklardan ücret alınmıyor.

6.11.2011

Bayramda ziyaret edilecek 3 mekan!

Yerebatan Sarnıcı, Panorama 1453 Tarih Müzesi ve Miniaturk, sadece tarihî özellikler taşıyan birer müze olarak değil, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan kültürel mekânlar olarak da yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettikleri müzeler arasında yer alıyor. Adeta birer ‘kültür merkezi’ gibi faaliyet gösteren bu müzeler, her yıl kendi ziyaretçi rekorlarını kırmaya devam ediyorlar. Bu üç müze de, İstanbul’a düzenlenen gezi programlarının ayrılmaz birer parçası durumunda.

Bayramın 1. günü Miniaturk 09.00’da, Panorama 1453 Tarih Müzesi 12.00’de, Yerebatan ise 13.00’te kapılarını açacak. Bayramın 2., 3. Ve 4. Günü saat 09.00’da ziyaretçi kabul etmeye başlayacak olan müzelerin kapanış saati ise 18.00’dir.

Yerebatan Sarnıcı

Tarihî Yarımada’nın ortasında bulunan Yerebatan Sarnıcı, 542 yılında Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından Büyük Saray’ın su ihtiyacını karşılamak üzere yaptırılmıştır. Suyun içinden yükselen mermer sütunlar arasındaki ihtişamından dolayı halk tarafından “Yerebatan Sarayı” olarak da anılıyor.

Yerebatan Sarnıcı, bir müze olarak hizmet vermesinin yanı sıra, ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Panorama 1453 Tarih Müzesi

Dünyadaki 30 kadar panoramik müze içerisinde “tam panoramik” özelliği taşıyan tek müze unvanını taşıyan Panorama 1453 Tarih Müzesi, 3 boyutlu panoramik görüntüsü ve ses efektleriyle gerçekçi bir etki uyandırarak, İstanbul’un fethini adeta yeniden yaşatıyor.

Ziyaretçiler, müzenin alt katındaki panoramik kısma girdiklerinde, kapalı bir mekâna girdikleri değil de, adeta açık bir alana çıktıkları duygusuna kapılıyorlar.

Miniaturk

Türkiye’nin geçmişten bugüne uzanan kültür ve medeniyet birikimini yansıtan mimarî eserlerini, sergilenen maketlerle bir araya getiren Miniaturk, “zamanın durduğu yer” olarak da nitelendiriliyor. Minyaturk’te, Türkiye ve dünyadan seçilmiş 120 mimarî eserin 1/25 oranında küçültülerek yapılmış maketleri sergileniyor.

Toplam 60 bin m2 alan üzerine kurulu olan ‘Büyük Ülkenin Küçük Modeli’ Miniaturk, restoran, kafeterya, alışveriş merkezi, açık hava gösteri alanı, çocuk oyun parkı ile dev bir kompleks durumunda.

Yorumlar
Mesaj Yaz 6.11.2011 22:53:30
bilet fiyatları yazılmamış her gözün bu yazıda aradığı şey girişin kaç lira olduğudur haksızsam söyleyin....

tabii hayvanat bahçesininde bilhassa, çocuklar isteyip duruyor...



Yorum Yapın

Bayramda ziyaret edilecek 3 mekan! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.