ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Hasan Nail Canat'ı Anma Programı

Şair, yazar ve tiyatrocu Hasan Nail Canat, 20 Ekim'de Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde saat 19:30'da anılacak.

19.10.2011

Hasan Nail Canat'ı Anma Programı

2004 yılında vefat eden merhum şair, yazar ve tiyatrocu Hasan Nail Canat, 20 Ekim 2011 tarihinde Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde Perşembe günü saat 19:30’da anılacak.

Hasan Nail Canat’ın tiyatroculuğunun, sinema oyunculuğunun, sanatçı kişiliğinin, eserlerinin konuşulacağı, basın, sanat, ekonomi ve siyaset camiasından da yoğun katılımın gerçekleşeceği anma programına Şair, Yazar ve Ressam Recep Garip, Yönetmen İsmail Güneş, Şair ve Yazar İbrahim Sadri, Gazeteci-Yazar Salih Tuna ve Gazeteci-Yazar Sibel Eraslan konuşmacı olarak katılacak.

HASAN NAİL CANAT KİMDİR?

25 Ekim 1943 tarihinde Kayseri’de doğan ve bu ilde başladığı sanat yaşamını İstanbul’da sürdüren Hasan Nail Canat, 1994 yılından vefat ettiği 2004 yılına kadar Altunizade Kültür Merkezi’nde Üsküdar Belediyesi Tiyatrosu’nda oyunlarını sahneliyordu. Geleneksel tiyatronun örneklerini sunan Canat, ’Keloğlan’, ’Sokak Kızı Elif’, ’Mindrella’, ’Süper Bekçi’ gibi çocuk oyunları ile ’Bir Avuç Ateş’, ’Demedim mi?’, ’Metropol ve Kadın’ adlı oyunlarını da yetişkinler için sahnelemişti. Altunizade Kültür Merkezi’nde çocuk ve yetişkinlere tiyatro eğitimi de veren Canat, ’Bize Nasıl Kıydınız?’, ’Beşinci Boyut’, ’Sürgün’, ’Çizme’, ’Hasret’, ’Siyah Pelerinli Adam’ adlı sinema filmleri ile ’Camgöz’, ’Deli Yürek’, ’Ekmek Teknesi’, ’Kalp Gözü’, ’Müslüman’ın 365 Günü’, ’Müslüman’ın 24 Saati’ adlı TV dizilerinde rol almıştı. ’Bir Küçük Osmancık Vardı’, ’Gül Yarası’, ’Yaralı Serçe’, ’Yasemen’, ’Nur Dağındaki Çocuk’, ’Günahkar Baba’, ’Kırımlı Murat Destanı’ adlı kitapları da bulunan Hasan Nail Canat, evli ve 4 çocuk babasıydı.

Yorumlar
Mesaj Yaz 25.10.2011 10:26:01
Değerli bir oyuncu,şair,yazar dı...Allah gani gani rahmet etsin..

Mesaj Yaz 22.10.2011 21:01:49
Mekanı cennet olsun,bir davası vardı oyunlarında,eserlerinde insanı işeldi,insan olmanın zorluğunu...


Mesaj Yaz 21.10.2011 15:28:04
Kitapları büyük beğeniyle okunan,Büyük Yazar.Mekanı cennet olsun


Yorum Yapın

Hasan Nail Canat'ı Anma Programı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.