ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Türk edebiyatı küllerinden doğuyor

Edebiyat etkinliklerinin sayısı her geçen gün artıyor. Çeşitli festivallerle yazarlar yeniden gündeme taşınıyor.

19.10.2011

Türk edebiyatı küllerinden doğuyor

TÜRK edebiyatı yeniden keşfediliyor. Yazdıklarıyla edebiyatımızda derin izler bırakan ancak üzerine pek konuşulmayan isimler birer ikişer küllerinden doğuyor. Son yıllarda ardarda düzenlenen edebiyat ve şiir festivalleri, hız kazanan çeviri faaliyetleriyle Türk edebiyatına ilgi giderek artıyor. Akademik çevreler de bu ilgiye kayıtsız kalmıyor. Bu anlamda en kapsamlı çalışmalardan biri de Kadir Has Üniversitesi çatısı altında gerçekleşiyor. Kadir Has Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı Bölümü ve Türk Dili Koordinatörlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği konferans dizisinde Modern Türk Edebiyatı’nın kilit isimleri ilk kez bilimsel çerçevede konuşulacak. 20-21 Ekim 2011 tarihleri arasında yapılacak konferans dizisi, 1986 yılında hayata veda eden Tezer Özlü’yle başlıyor. Ardında bıraktığı çarpıcı metinlerle hâlâ okurlarını derinden etkilemeye devam eden Tezer Özlü’yü bütün yönleriyle incelemeyi amaçlayan konferansta 22 konuşmacı sunum yapacak. Açılış konuşmasını Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın yapacağı konferans dizisinde her günün sonunda yapılacak yuvarlak masa toplantılarına edebiyat dünyasından Müge İplikçi, Hatice Meryem ve Sezer Duru gibi önemli isimler katılacak. Tezer Özlü’nün eserleri iki gün boyunca toplumsal cinsiyet, flaneur edebiyatı, yol edebiyatı, otobiyografi, siyasi baskılar ve modernleşme sorunları gibi birçok açıdan incelenecek. 20 Ekim akşamı Seyyar Sahne grubu konferans kapsamında, Tezer Özlü’nün Çocukluğun Soğuk Geceleri adlı romanından uyarlanan tiyatro oyununu sergileyecek. Tezer Özlü ile başlayan konferans serisinin Ahmet Hamdi Tanpınar, Yusuf Atılgan, Oğuz Atay ve Leyla Erbil ile devam etmesi planlanıyor.

Yorumlar
Mesaj Yaz 20.10.2011 21:59:55
İnşallah tarafsız bir diriliş olur bu...Siyaset bulaşmaz...


Yorum Yapın

Türk edebiyatı küllerinden doğuyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.