ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Bağcılar’dan Anadolu’ya 60 bin kitap

Bağcılar’da büyük çoğunluğu öğrencilerden toplanan 60 bin kitap Yozgat’tan Kars’a kadar yeni öğrencilerle buluşmak üzere yola çıkarıldı.

5.10.2011

Bağcılar’dan Anadolu’ya 60 bin kitap

Bağcılar’dan yola çıkan Gezgin Kitap ekibi 5 il ve 10 ilçeye uğrayacak.

Bağcılar Belediyesi’nin Bağcılar Kaymakamlığı ve Bağcılar Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği “Gezgin Kitap Projesi” kapsamında 60 bin kitap yola çıkarıldı. Bağcılarlı öğrencilerin topladığı kitaplar, Yozgat’tan başlayarak, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars’ta yeni öğrencilerle buluşacak.

Bağcılar Halk Sarayı’nda düzenlenen programla yola çıkarılan “Gezgin Kitap” ekibi toplam 5 il ve 10 ilçe olmak üzere 15 noktaya ulaşacak.

ÇAĞIRICI: DOĞU İLE BATI ARASINDA KİTABA DAYALI KÖPRÜ OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

Programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Doğu ile Batı arasında kitaba ve bilgiye dayalı bir köprü oluşturmak istediklerini söyledi. Kitapların bir kısmının Bağcılarlı öğrencilerden toplandığını bir kısmının da kendileri tarafından satın alındığını söyleyen Çağırıcı, “Kitaplar arasında, ‘Klasikler’ olarak ifade etmiş olduğumuz, Türk ve Dünya Edebiyatı’nın en seçkin eserleri yer alıyor. Bu proje ile öğrencilerimiz arasında, sevgi ve bilgiye dayalı dostlukların oluşmasını ve gönül köprülerinin kurulmasını amaçlıyoruz” dedi.

Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ile Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş’un da kısa birer konuşma yaptığı programda Bağcılar Belediyesi Bilgi Evi öğrencilerinden oluşan Mehter Takımı konser verdi. Yapılan konuşmaların ardından Gezgin Kitap ekibi yola çıkarıldı. Ekibin ilk durak yeri Yozgat…

15 NOKTAYA 60 BİN KİTAP…

Yozgat’ın Saraykent ve Akdağmadeni ilçelerine de uğrayacak olan Gezgin Kitap ekibi daha sonra sırasıyla Sivas (Hafik, İmranlı), Erzincan (Refahiye, Üzümlü), Erzurum (Aşkale, Oltu) ve Kars (Susuz, Sarıkamış)’a uğrayarak gittiği her noktaya öğrencilere dağıtılmak üzere 4’er bin kitap bırakacak

Yorumlar
Mesaj Yaz 6.10.2011 01:22:16
özellikle sevindiğim bir noktayı yazmayı unutmuşum..Yozgat okuma alışkanlığı kazanması gereken
durumu vahim bir ilimiz bana göre..Bizzat Yozgat'lı BİRİ OLARAK çok sevindim ama umuyorumki okumayı sever ve sevdirirler..


Mesaj Yaz 6.10.2011 01:19:33
Haberim yoktu..Çok üzüldüm..okadar çok kitap varki elimde..
Her düzeyde insan için.::(
Bu güzel etkinliği yürekten kocamanca kutluyorum..
Saygılarımla..Kitap aşığı @--->--


Mesaj Yaz 5.10.2011 20:38:03
Bağcılar ilçesinin bu insani ve son derece de iyi seçilmiş iller olduğunu düşündüğüm kampanyası için öncelikle kutluyorum.Başta Kaymakam ve Belediye Başkanı ve İlçe M.E.Müdürlüğü yetkilileri olmak üzere tüm katkı koyanları.
15 yıl kadar önce Bağcılar'da,20 yıl kadar önce de Yozgat'ta çalışan bir eğitimci olarak bundan mutluluk duydum.
Böylece kitabın da bir "değer "olduğu net olarak görülecek,karşılıklı iletişim kanalları da hep açık olacaktır.
Dilerim her şey yolunda gider.



Yorum Yapın

Bağcılar’dan Anadolu’ya 60 bin kitap ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.