ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Yalnız Çığlık Arif Ay'ın Şiir Şehirleri...

"Bağdat'ın ölüm sinmiş sokaklarında / kurban bıçakları gibi keskin acıda / yalnız bir çığlığım ben" diye şair Arif Ay'ın adları İslam Medeniyeti ile bütünleşen şehirlerini kitaplaştırdı.

27.9.2011

Yalnız Çığlık Arif Ay'ın Şiir Şehirleri...

Türk Şiirinin güçlü seslerinden Arif Ay, İslam Medeniyetine damga vurmuş, tarihi şehirlerin ruhundan damıtarak mısralara döktüğü hislerini bir kez daha Şiirimin Şehirleri adıyla Okur Kitaplığı’ndan yayınladı.

İstanbul, Semerkand, Buhara, Şam, Kudüs, Mekke, Kahire, Bağdat ve Bosna’dan ilhamla yazılan şiirler Bağdat’ın yakılıp yıkıldığı, işgal edildiği günlerde yazılmaya başlanmış ve daha önce "Bağdat’a dönen Şiirler" adıyla yayınlanmıştı. Ancak şair ve yayıncı İslam Tarihinin bu önemli şehirlerinin Bağdat’ın kederine ortak olmasından, Bosna ve Grozni’nin de aynı akibeti paylaymasından dolayı eseri bu kez "Şiirimin Şehirleri" adıyla yayınlamaya karar vermiş....

İstanbul Konuşuyor adlı şiirle başlayan kitabın ilk mısraları

"Ben İstanbul
omurgası tarihin
hem şarkım hem garp
bende gömüldü Bizans
bende dirildi Endülüs
bende doğdu günş bende battı.." şeklinde...

Kitabın Çeçence halkımız anlamına gelen Vaynakh adlı son şiirinin son mısraları ise şöyle:

"duracağız omuz omuza
belki bu bahar
belki gelecek bahar
yıkacağız bu zulümden duvarı
ferman dinler mi hiç
kafkas dağları

Kalbim ve kalemim
bir armağan bir andaç size
bu kızıl bataklığı da geçeriz
Şeyh Şamillerle kol kola
Gülistan
Şehidistan
Çeçenistan"

Yorumlar
"Yalnız Çığlık Arif Ay'ın Şiir Şehirleri..." haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Yalnız Çığlık Arif Ay'ın Şiir Şehirleri... ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.