ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Şanlıurfa şiir okuyor

Anadolu yazarlar birliği ve kültür turizm müdürlü tarafından "Şanlıurfa şiir okuyor" adlı etkinlik düzenlendi.

17.9.2011

Şanlıurfa şiir okuyor

Anadolu Yazarlar Birliği ile Şanlıurfa Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nce düzenlenen "Şanlıurfa Şiir Okuyor!" adlı etkinlik bu akşam saat 19.30’da başıyor!

- Şairler Listesi:
- İbrahim Tezölmez
- Naci İpek
- Yasin Yaşuk
- Şükrü Algın
- Hanifi Düşmez
- Fuat Rastgeldi
- Mehmet Sarmış
Remzi Kara
- Erol Saner
- Hüseyin Sami Nacar
Aşık Kul Cemali
Kadir Yeşil
- Nihat Özdal
- Gülistan Osmanoğlu
- Nejat Karagöz
- Bekir Urfalı
- Mahmut Öztürk
- Faruk Habiboğlu
- Zübeyir Zorlu
- Serkan Baltacı
- Salih Ünlü
- Arif Toprak
- Duygu Ünlü

- Anadolu Yazarlar Birliği Genel Başkanı Necdet Karasevda yaptığı kısa açıklamada, bu etkinlikteki ana amaçlarının bir tarih ve kültür şehri olan Şanlıurfa’nın şiir birikimini bir araya getirmek olduğunu vurgulayarak, ücretsiz olan bu etkinliğe tüm şiirseverleri beklediklerini ekledi.

Yer: Şanlıurfa Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Bahçesi

Yorumlar
Mesaj Yaz 18.9.2011 04:09:14
Urfa cehaletle hiç ilgisi olmayan bir ilimizdir.Evet fakir köyleri, kasabaları var ama bu bütün doğu ve güneydoğu illerimizde var.Fakat saygının, sevginin, misafirperverliğin dizboyu olduğu bir şehir Urfa.

Üstelik kendisini her yenigün daha çok geliştirerek, her ailede üniversite mezunu genç sayısının yükselmesi,
Harran Üniversitesinin bölümlerinin çoğalması, Urfa ve civarına ek üniversite binaları yapılıp, başka şehirlerden de öğrencilerin gelmesi de Urfaya ayrı bir çehre kazandırmıştır.

İnsanlarıyla, (dostluklarıyla)...gelenekleriyle, görenekleriyle mutlaka gidilip görünmesi gereken bir şehirdir.

Genel Başkan Sn.Necdet KARASEVDA ve yönetim kurulunu Edebiyat Defteri adına tebrik ederim.Selam ve Saygılarımla.


Mesaj Yaz 18.9.2011 01:28:12
...galiba seksenlerdeydi,suruç'a gidecektim,urfa'yı gezdikten sonra bir lokantaya girdim.Kasa yanına oturmuştum,yemeğimi yerken bir şey dikkatimi çekti.Hesap alan insan,herkese ''bugün misafirimiz ol''diyerek usulca söylüyordu.Şaşırmıştım.Ne kadar tanıdığı var diye.Ben kalkınca hesap ödemeye,aynını bana da söyleyince,sordum.Neden böyle yapıyorsunuz diye.''ağam belki parası yoktur mahçup olmasın,onu herkes misafirimiz sansın''Hayret etmiştim.Evet,lokantalarda yemek isteyenlere verirler parasız.Ama bu asil bir davranıştı.Gözlemledim,urfa'yı böyle hatırlıyorum.

Mesaj Yaz 18.9.2011 01:18:03
Saygıdeğer Anadolu Yazarlar Birliği Şanlıurfa temsilcisi Sayın Necdet Karasevda Karadağ ve İl Kültür Turizm Müdürü Sayın Selami Yıldız'ı ayrıca çok değerli Urfa halkını, böylesi anlamlı etkinliğe katılan şair ve yazarlarımızı, emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.

Şiir duygularımızın çığlığıdır diyorum her zaman. Şiir yüreğimizin sesidir. Şiiri sevmek, şiiri yaşatmak gerekir. Urfa'yı hiç görmedim, kısmet olmadı ama en çok görmek istediğim illerden birisidir. Sadece şunu tahmin ediyorum ki Urfa buram buram Anadolu kokuyor. Güzel yurdumuzun her ili ayrı güzellikte elbette. Ancak; Anadolu bir başkadır. Anadolu insanının yüreği sıcak ve merttir. Urfa'da şiir etkinliğini çok takdir ettim. Böylesine kültür sanat ve edebiyat konulu etkinliklerinizin devamını temenni eder, başarılar dilerim.

Sivas'tan Urfa'ya kucak dolusu selam, sevgi ve saygılarımla.

SABİHA SERİN
Şair Araştırmacı Yazar
Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği (SİYŞAD) Kurucusu ve Başkanı



Mesaj Yaz 17.9.2011 19:22:22
Kendisini yakinen tanımaktan onur duyduğum ve Anadolu Yazarlar Birliğini Şanlıurfa'da kurarak ''Gelenekten Geleceğe'' sloganıyla Türk Edebiyatına hizmet sunan,bunu da çeşitli etkinliklerle paylaşan Şanlıurfa'yı kültür dünyasına tanıtan Genel Başkan Sn.Necdet KARASEVDA ve yönetim kurulu Türk Şiiri adına tebrik ederim.Selam ve Saygılar.


Yorum Yapın

Şanlıurfa şiir okuyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.