ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Batman'da Kitap Okuma Oranında Artış

Batman'da barkot sistemine geçen İl Halk Kütüphanesinde yaz aylarında kitap okuma oranının diğer aylardan daha fazla olduğu belirtildi.

9.9.2011

Batman'da Kitap Okuma Oranında Artış

Batman-Ziya Gökalp Mahallesinde bulunan İl Halk Kütüphanesinde yaz aylarında kitap okuma sayısının diğer aylardan daha fazla olduğu belirtildi. İki binin üzerindeki üye sayısı ve günlük 150 civarında okura hizmet veren Kütüphanede, barkot sistemine geçildi. Daha önce kitap okurlarının sırada beklediğini dile getiren Kütüphane Ödünç Verme Salon Görevlisi Kervan Lale, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sayesinde okurların TC kimlik numaralarına bakarak ödünç kitap verdiklerini söyledi.

Daha önce kitap almaya gelen okurların yanlış adres beyanı verdiklerini fakat TC numarası sayesinde nüfus müdürlüğünün kendilerine verdiği sistemde kontrol ettiklerinde okurların adreslerini gördüklerini kaydeden Lale, manüel sistemden bilgisayarlı sisteme geçmelerinin mutluluk verici olduğunu söyledi. Okurların hangi kitabı ödünç aldığını, yanında kaç gün kaldığını tüm bilgilerini barkotlu sistem sayesinde görme imkânına sahip olduklarını dile getiren Lale, üyelerinin yanı sıra kitapların üzerinde de barkot sistemi sayesinde büyük rahatlama sağlandığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
"Batman'da Kitap Okuma Oranında Artış" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Batman'da Kitap Okuma Oranında Artış ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.