ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İstanbul, ramazanda turistlerin gözdesiydi

İstanbul, ramazan ayında da turistlerin gözdesi oldu. Kente gelen turist sayısında geçen yılın Ocak-Ağustos dönemine göre yüzde 15'lik bir artış gerçekleşti.

7.9.2011

İstanbul, ramazanda turistlerin gözdesiydi

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kente gelen yabancı ziyaretçi sayısında, geçen yılın Ocak-Ağustos aylarına göre artış saptandı. İstanbul’da geçen yıl Ocak-Ağustos aylarında 4 milyon 543 bin 44 olan yabancı ziyaretçi sayısı, bu yıl aynı dönemde, 5 milyon 217 bin 391 olarak gerçekleşti. Böylece, önceki yıla göre yüzde 15’lik bir artış oluştu. Ay bazında bakıldığında ise bu yılın Ağustos ayı, geçen yılkine göre yüzde 17’lik artış gösterdi.

Milliyetlerine göre gelen yabancılar incelendiğinde, Almanlar ilk sırayı alırken, onları Ruslar, Amerikalılar, Fransızlar ve İtalyanlar izledi. 2010 yılının sekiz aylık dönemi ile karşılaştırıldığında ise bu yıl Japonya, İspanya ve İsrail’den gelen ziyaretçi sayısında bir azalma görüldü.

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, İstanbul’da Ağustos aylarının genellikle bir düşüşle geçtiğine işaret ederek, şunları dile getirdi:

’’Özellikle ramazan ayında iken Müslüman ülkeler oruçtan dolayı daha da düşer. Fakat bu yıl geçen yıla göre yüzde 15’lik bir artış meydana gelmiştir. Bu yıl Arap ülkelerinden gelenlerde de bir düşme olmadığı gibi aksine yüzde 25’lik bir artış olmuştur. Bu yıl ilk defa hicri ve miladi ay başlangıçları aynı olduğundan ramazan odaklı bir yorum yapabilmekteyiz. İstanbul’da geçtiğimiz yıl başlayan ’Ramazanı bir ürün haline getirme’ çalışmaları ve ’Ramazanın bir kısmını İstanbul’da geçirme’ daveti kabul görmüş ve her yıl düşen rakamlar bu yıl ramazanın etkisiyle yükselmiştir. Bu bize, gelecek yılın ramazan ayı için İstanbul’da hazırlıklara şimdiden başlamamız gerektiğini göstermektedir.’’

Yorumlar
"İstanbul, ramazanda turistlerin gözdesiydi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

İstanbul, ramazanda turistlerin gözdesiydi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.