ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Lif Sanatı Sergisi-Fiber Art Exhibition-2011

Alaçatı, Kırmızı Ardıç Kuşu Sanat Galerisi, 27 Ağustos -15 Eylül tarihlerinde modern lif sanatının (fiber art) önemli İsmi uluslararası sanatçı Suhandan Özay Demirkan’ın eserlerini sergiliyor.

24.8.2011

Lif Sanatı Sergisi-Fiber Art Exhibition-2011

Türkiye’de “Lif Sanatı” kavramının tanınmasında ve yaygınlaşmasında gerek bilimsel yayınları, gerekse gerçekleştirdiği ulusal - uluslararası sanatsal etkinliklerle önemli rol oynayan sanatçı kendi yetiştirdiği genç bir kuşağı da uluslararası platforma taşıdı. Lif sanatı, sanat dalları ve formlar arasında buluşturucu bir misyon üstlenmekte; doku yapısında her türlü lif ile karışık malzeme kullanımını ifade etmektedir. Sanatçı ipek, el yapımı kâğıt ve dantel gibi bilinen malzemelerin bileşiminden yeni bireysel yorumlara ulaşan sanatçı desenlerin iki boyutlu anlatımını üç boyutlu yapıtlara dönüştür

Sergide geleneksel tekstil teknikleri ve malzemeleriyle oluşan iki boyutlu ve üç boyutlu çalıştığı mekansal yeni yorumlar sunuluyor. Retro-Tapestry dokumalar-Alaçatı Manzaraları, yeni keçe yorumları ve Çeyiz Sandığı-ipek ve kağıt Ayakkabı Koleksiyonundan örnekler yer alıyor.
Sanatçı İtalya, Fransa, Hollanda, Avusturya, Amerika,Litvanya, Almanya,İngiltere ,Polonya, Mısır ve Türkiye de davetli sanatçı olarak kişisel ve karma sergilere katıldı.

Sanatçının eserleri; Fransa, Musee Des Tissus et des Arts Decoratifs- Lyon (2010), Belçika, Virtual Shoe Museum( 2009), Polonya, Central Museum Of Textile- Lodz( 2000) ve Özel koleksiyonlarda yer almaktadır.
Suhandan Özay Demirkan çalışmalarını Alaçatı’da bulunan atelyesinde sürdürmektedir.
Iletişim:
Gallery / Atelier

Suhandan Özay Demirkan Kırmızı Ardıç Kuşu
Kemalpaşa Cad. No:21 Alaçatı-Çeşme Sanat Galerisi
Kemalpaşa Cd. No:96 Alaçatı-Çeşme

Yorumlar
"Lif Sanatı Sergisi-Fiber Art Exhibition-2011" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Lif Sanatı Sergisi-Fiber Art Exhibition-2011 ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.