ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

48. Ulusal 22. Uluslararası Hacıbektaş Veli’yi Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri Programı

Yarışma sonuçları açıklandı.

13.8.2011

48. Ulusal 22. Uluslararası Hacıbektaş Veli’yi Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri Programı

48. ULUSAL 22.ULUSLARARASI HACI BEKTAŞ VELİ’Yİ ANMA VE KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİ ÇERÇEVESİNDE 18.Sİ VERİLECEK OLAN 2011 YILI HACI BEKTAŞ VELİ DOSTLUK VE BARIŞ ÖDÜLÜNÜN ŞAHKULU VAKFI BAŞKANI Mehmet ÇAMUR’a VERİLMESİ KARARLAŞTIRILDI.


Mehmet ÇAMUR
Şahkulu Vakfı Başkanı

1950 yılında Arguvan/Malatya’da doğdu. İlkokulu, ortaokulu ve liseyi Malatya’da okuduktan sonra Şişli Siyasal Bilimler Yüksek Okulundan mezun oldu. Çalışma Bakanlığı’nda iş müfettişliği görevinde bulundu. 1982’de görevine son verildi. 1991 yılında mahkeme kararıyla göreve iade edildi. 1993 yılında kurulan Şahkulu Sultan Vakfı’nın kurucuları arasında yer aldı. 1996 - 1998 yılları arasında Şahkulu Sultan Vakfı Başkanlığı yaptı. 2003 yılında yeniden Vakıf Başkanlığına seçilmiş olup halen bu hizmeti yürütmektedir.


2011 yılı Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülünün Mehmet Çamur’a verilmesinin gerekçeleri, Anma Etkinlikleri Düzenleme Kurulu tarafından şöyle açıklandı:

-Başkanlığı dönemlerinde Vakfı panel, konferans, radyo, televizyon ve yazılı basında liyakatle temsil etmiştir. Mehmet Çamur; laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel niteliklerinin kök salmasında heyecanlı bir Kemalist olarak, tutarlı ve kararlı bir tutum izlemiştir. Toplumun birlik, beraberlik ve barışını; yurdun ve ulusun bütünlüğünü Hacı Bektaş Veli öğretisiyle sağlanmasında büyük çaba harcamıştır.
-Alevi-Bektaşi Kültüründe önemli yer tutacak eserlerin vakıf bünyesinde toplanma ve yayımlanmasını gerçekleştirmiştir. Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi’nin arşivleri ile araştırmacı yazar Ayhan Aydın’ın yazılı ve görsel olan araştırmalarının Alevi-Bektaşi Kültürüne kazandırılmasını sağlamıştır.
-Hazırlanmasına ve yayımlanmasına katkı sağladığı kitaplar ise şunlardır: Dört kapı Kırk Makam, Derviş Mehmet Divanı, İngilizce Alevilik, Kızılbaş-Alevi Dedeler, Pir Sultan Abdal Divanı, Anadolu’da Alevilik, Bektaşi Dergahı, Aşık Paşazade, Şaha Doğru Giden Kervan, İmam Cafer Buyruğu, Anadolu’da Alevi Bektaşi Dergahları, Kırklar Cemi, Alevilik ve Laiklik. Bedri Noyan Dedebaba’nın BEKTAŞİLİK-ALEVİLİK adlı kitabının 1. ve 6. ciltleri Şahkulu Dergahı ve Ardıç Yayınları ile birlikte yayımlanmıştır.
-Hala imar sorunu olan 600 yıllık KARYAĞDI BABA TEKKESİ alınmış (bağışlanmış), Anıtlar Kurulu’na BEKTAŞİ TEKKESİ olarak tescil ettirilmesi sağlanmıştır.
-Hacıbektaş İlçesi’nde 22.000 m2 arazi alınıp, ileride toplumun eğitim hizmetine sunulmak üzere çalışmalar sürdürülmektedir. Birçok cem evine ve Karanlıktan Aydınlığa İnsanlık Anıtı Yapımına yardım yapılmıştır. Karaağaç Dergahının yeniden hayat bulmasında kazı çalışmalarına önemli ölçüde vakfın katkısı olmuştur.
-Mehmet Çamur’un Başkanlığını yaptığı Şahkulu Sultan Vakfı, 2000 öğrenciye burs vererek ve halen iki öğrenciye doktora yaptırarak eğitime büyük katkı sağlamıştır.
-Vakıf yaşayan ve hakka yürüyen ozan ve aydınların anılması için düzenlenen törenlere katkı sağlamayı sürdürmektedir.
-Vakfın, dergah ziyaretine gelenlere sağladığı kolaylık ortamının her geçen gün geliştirildiği gözlenmektedir ve takdire şayandır.







48.Ulusal 22. Uluslararası Hacıbektaş Veli’yi Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen öykü ve şiir yarışmaları sonuçları:



2011 Yılı Hacı Bektaş Veli Kültür ve Sanat Etkinlikleri Kısa Öykü Yarışması Sonuçları:
1.Fehmi SAĞLIK “BÜYÜK PİR’İN AYNASI” adlı öykü ile.
2.Asiye Aslı ASLANER “TERTEMİZ BİR BAHAR” adlı öykü ile.
3.Nihat MALKOÇ “GÜL KOKULU NEFESLER” adlı öykü ile.
2011 Yılı Hacı Bektaş Veli Kültür ve Sanat Etkinlikleri Serbest Vezin Şiir Yarışması Sonuçları:
1.Dr. Salim ÇELEBİ “SEVGİ SÖKECEK HER ŞAFAK” adlı şiir ile.
2.Mustafa ERMİŞ “İBADETİN BİNEĞİ” adlı şiir ile.
3.Nihat MALKOÇ "ARİFİN GÜNCESİ" adlı şiir ile.
MANSİYON: Hatice UMUT “ARİFLER BULUR YARADANI” adlı şiir ile.
MANSİYON: Fehmi SAĞLIK “ÖZÜ TÜRKÇE SÖZÜ TÜRKÇE” adlı şiir ile.
2011 Yılı Hacı Bektaş Veli Kültür ve Sanat Etkinlikleri Hece Vezni Şiir Yarışması Sonuçları:
1.Feyzullah SEÇKİN “ARİF” adlı şiir ile.
2.Ozan SİNEMİ “YOLU NE GÜZEL" adlı şiir ile.
3.Mehmet Zeki ATEŞ “KAİNAT SIRRINA ERENDİR ARİF” adlı şiir ile.
MANSİYON: Dr. Nedim UÇAR "DUYGU DERYASI" adlı şiir ile.
MANSİYON: Yüksel KILIÇ "ARİFİN TARİFİ" adlı şiir ile.
MANSİYON: Ahmet GÖKÇE "ARI OLDUK HACI BEKTAŞ YOLUNDA" adlı şiir ile.


Site üyemiz olan Mehmet Zeki ATEŞ ; “KAİNAT SIRRINA ERENDİR ARİF” şiiri ile ikinci olmuştur.

Kendisini site yönetimi adına tebrik ederiz.





Yorumlar
Mesaj Yaz 5.9.2011 12:20:45
Mehmet Zeki Bey'i can-i gönülden tebrik ederim.


Yorum Yapın

48. Ulusal 22. Uluslararası Hacıbektaş Veli’yi Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri Programı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.