ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Neyzen ve semazenler Sivaslıları mest etti

Sivas Belediyesi tarafından Ramazan'da her gece düzenlenen ‘Buruciye Yaz Akşamları Ramazan Etkinlikleri' kapsamında neyzen resitali ve semazen gösterileri sunuldu. Programda ilk olarak, Nasrettin Hoca, Meddah ve Karagöz-Hacivat gösterileri sahne…

13.8.2011

Neyzen ve semazenler Sivaslıları mest etti

Sivas Belediyesi tarafından Ramazan’da her gece düzenlenen ‘Buruciye Yaz Akşamları Ramazan Etkinlikleri’ kapsamında neyzen resitali ve semazen gösterileri sunuldu.

Programda ilk olarak, Nasrettin Hoca, Meddah ve Karagöz-Hacivat gösterileri sahne aldı. Nasrettin Hoca’nın anlattığı fıkralar ve dağıtılan çeşitli hediyeler özellikle çocukların ilgi odağı oldu. Meddah’ın ardından Yusuf Duru tarafından hazırlanan Karagöz-Hacivat gösterisi sahne aldı.

Programda daha sonra, Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Konservatuvarı’nda eğitim gören neyzenler sahneye çıktı. Program, Şef Yılmaz Yıldırım’ın yönetiminde tasavvuf müziği resitaliyle devam etti. Programda ayrıca, Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği semazenleri de sema gösterisi yaptı. Neyzen ekibi ve semazenler vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi. Geç saatlere kadar süren program, Sivas Belediyesi Konservatuvarı eğitmeni Mustafa Akpınar ve ekibi tarafından söylenen Türk halk müziği eserleriyle son buldu.

Yorumlar
Mesaj Yaz 15.8.2011 09:12:54
Haberi burada okumak, Sivas' lı olarak beni çok gururlandırdı. Sivas' da hep böyledir Yaz akşamları, her gece bir başka etkinlik, gösteri ve dinleti... Meddah Yusuf Duru' nın canlandırdığı Hacivat Karagöz, Neyzen ve Semazenler gösterisi Katılmayanın hayıflanmasına neden olacak kadar harika idi. ...Nebiha Muradi gibi " Bir başkadır benim memleketim. " diyorum.

Mesaj Yaz 12.8.2011 17:34:37
Of of...

Orada olmak vardı...


Mesaj Yaz 12.8.2011 15:43:29
sivaslı biri ve neyzen eşi olarak çok gururlandım tebrikler...

Mesaj Yaz 12.8.2011 15:36:11
RABBİM HEPİMİZE h.z. MEVLANA GİBİ DÖNMEYİ NASİB ETSİN.SEMAZENLER İNSANI GERÇEKTEN MEST EDİYOR.


Yorum Yapın

Neyzen ve semazenler Sivaslıları mest etti ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.