ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Şükrü Tunar, 49. ölüm yıldönümünde anılacak

Türk müziğinin önemli isimlerinden, dünyaca ünlü klarnet virtüözü ve bestekâr Şükrü Tunar, 49. ölüm yıldönümünde, memleketi olan Balıkesir'in Edremit ilçesinde anılacak.

6.8.2011

Şükrü Tunar, 49. ölüm yıldönümünde anılacak

Türk müziğinin önemli isimlerinden, dünyaca ünlü klarnet virtüözü ve bestekâr Şükrü Tunar, 49. ölüm yıldönümünde, memleketi olan Balıkesir’in Edremit ilçesinde anılacak. Edremit Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen anma programı, 13 Ağustos 2011 Cumartesi saat 21.00’de, Şehit Hamdibey Meydanı’nda yapılacak. Programa İhsan Güvenç, Ali Çakar, Seda Gökkadar, İsmail Özkan, Mehsem Özşimşin ve Dilek Şafak Çakar gibi TRT sanatçıları da katılacak.

Tunar’ın birçok eserinin seslendirileceği programa bütün Körfez halkının davetli olduğunu belirten Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç; "Böyle büyük bir sanatçının ismini kültür merkezimize vermekle az bile yaptık." dedi.

1962 yılında Merhum Zeki Müren’le aynı sahneyi paylaştığı gece sahnede kalp krizi geçiren Tunar, yıllarca elinden düşürmediği klarnetini yere çarpıp kırmaktan korkarcasına zarifçe yere bırakmış ve ardından son nefesini vermişti. Tunar’ın ölümünden çok etkilenen Müren ise klarneti hatıra olarak almak istemiş ancak akrabaları kabul etmemişti. Daha sonra Mustafa Kandıralı da sahip olmak istemiş fakat Tunar’ın ölümüyle suskunluğa bürünen klarnet, bugüne kadar ilk eşi Güzide Tunar tarafından muhafaza edilmişti. O günden beri saklanan klarnet, ailesinin izniyle geçen yıllarda Edremit’te düzenlenen anma gecesinde Serkan Çağrı tarafından çalınmıştı

Yorumlar
Mesaj Yaz 9.8.2011 02:36:11
güller arasında seni bensiz gören olmuş
gönlüm yüzünün rengine düşmüş de ben olmuş
duydum ki güzel gözlerini çok seven olmuş
gönlüm yüzünün rengine düşmüş de ben olmuş...

senin isminin bir caddeye verilmesine vesile olmuştum..
huzurluyum..
helal olsun..
nur içinde yat büyük usta..


Mesaj Yaz 8.8.2011 03:38:15
Türk musıkisine verdiği büyük hizmetle unutulmazlar arasındaki yerini almış bulunan üstad Şükrü Tunar'ı sadece ölüm yıldönümlerinde değil daima rahmetle anıyorum. Muhsin Küçük. 08.08.2011

Mesaj Yaz 6.8.2011 23:42:27
olağanüstü kabiliyet,eiş bulunmaz bir bestekar...
ruhu şadolsun.saygılarımla...HŞT



Yorum Yapın

Şükrü Tunar, 49. ölüm yıldönümünde anılacak ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.