ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Levent Vadisi ve Sultansuyu Harası'na Kültürel Gezi Düzenlendi

Kültür Yaşam Derneği'nin projelendirdiği ve Valilik işbirliği ile hayata geçirdiği kültür rehberleri yetiştirme eğitimi projesi kapsamında Levent Vadisi ve Sultan Suyu Harası'na pratik eğitim amaçlı bir gezi düzenlendi.

2.8.2011

Levent Vadisi ve Sultansuyu Harası'na Kültürel Gezi Düzenlendi

Kültür Yaşam Derneği’nin projelendirdiği ve Valilik işbirliği ile hayata geçirdiği kültür rehberleri yetiştirme eğitimi projesi kapsamında Levent Vadisi ve Sultan Suyu Harası’na pratik eğitim amaçlı bir gezi düzenlendi. Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Mehmet Kazancı, İl Özel İdaresi Koruma Uygulama ve Denetleme Bürosu (KUDEB) üyesi ve uzman tarihçi Bayram Güngör, dernek yönetici ve üyeleri ile birlikte kültür rehberlerinin katıldığı geziye Akçadağ ilçesi Levent Vadisi’nde başlandı.
Vadinin tarihi ve oluşumunu ile yapımı devam eden gözlem istasyonu, kral ve anıt mezarlarının yanı sıra Osmanlı mezarları, doğal mağaralar yerinde gezilerek uzman tarihçi ve KUDEB üyesi Güngör tarafından rehberlere aktarıldı ve vadinin jeopark kapsamına alınması süreci ile ilgili bilgiler verildi.
Levent Vadisi gezisinden sonra, Akçadağ ilçesindeki Sultansuyu Tarım İşletmelerine geçildi. Sultan suyunda bulunan atlar ve işletmenin çalışmaları hakkında rehberlere verilen bilgilerden sonra, eğitim amaçlı gezi sona erdi.
Kültür Turizm İl Müdür Vekili Mehmet Kazancı, geziyle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Malatya’mızın kültürünü, turizmini, doğal güzelliklerini, gezi yerlerinin gençlere tanıtımında öncülük etmeleri müdürlük olarak bizleri mutlu etmektedir. Henüz görmediğimiz çok güzel yörelerimizi gençlerimizle birlikte gezmemiz, geleceğin kültür rehberleri bunlar olacağı gibi daha bilinmeyen nice Levent Vadisi, Sultan Suyu, İspendere içmeceleri, Darende inanç turizmi ve Tohma çayı gibi yerleri bu gençlerimiz KÜRE projesi adı altında dışarıdan ve içeriden gelecek insanlara gezdirecek ve yöremizi tanıtacaklardır" ifadelerini kullandı.

Kültür Yaşam Derneği Başkan Yardımcısı Funda Yalçınsoy ise, "Yaptığımız bu geziye, rehberlerimizin yanı sıra dernek üyeleri de katıldı. Bu geziyle Levent Vadisi tarihi, mağaralar ve saklı mezarlar hakkında ve Malatyalı olarak bilmediğimiz gizli kalmış değerlerimizi gençlerimizle birlikte bizlerde öğrenmiş olduk" diye konuştu

Yorumlar
"Levent Vadisi ve Sultansuyu Harası'na Kültürel Gezi Düzenlendi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Levent Vadisi ve Sultansuyu Harası'na Kültürel Gezi Düzenlendi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.