ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

1500 yıldır çürümeyen aşk...

Çanakkale'nin Biga ilçesine bulunan Parion Antik Kenti'ndeki kazılarda bin 500 yıl öncesine ait mezar içinde birbirine sarılmış bir çiftin iskeletleri bulundu.

25.7.2011

1500 yıldır çürümeyen aşk...

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Kemer köyünde bulunan Parion Antik Kenti’nde sürdürülen kazı çalışmalarında yaklaşık bin 500 yıl öncesine ait bir mezar içinde birbirine sarılmış bir çiftin iskeletleri bulundu.

İÇDAŞ A.Ş. sponsorluğunda gerçekleştirilen Parion kazıları, arkeoloji dünyasına birbirinden değerli buluntular sunmaya devam ediyor. Erzurum Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr.Cevat Başaran başkanlığında yürütülen kazılara bu yıl 5 ayrı üniversiteden 65 öğrenci ve 15 akademisyen katılıyor. Çanakkale’nin Biga İlçesi Kemer Köyü çevresinde yedinci yılına giren Antik Parion kenti kazılarında; Arkeopark bölgesi çalışmalarında muhteşem görüntüler ortaya çıktı. Doğu-Batı yönünde hazırlanmış ve yaklaşık bin 500 yıl öncesine ait bir mezar açılınca birbirine sarılmış iki sevgili gün ışığına çıkarıldı.

Ankara Üniversitesi’nden Anropolog Kaan Ülker, diş ve kemik yapısından mezarda birbirine sarılmış olarak bulunan sevgililerin 18-25 yaş aralığında olduğunu belirlediklerini söyledi. İskeletlerden birinin kadın ve ona belinden sarılmış bulunan diğer iskeletin ise bir erkeğe ait olduğunu belirten Ülker, bu mezarın arkeoloji dünyası için çok duygusal bir buluntu olduğunu ifade etti.

Arkeopark Proje Sorumlusu Arkeolog Ersin Çelikbaş ise, bir ev yapı kalıntısı içinde ortaya çıkan bu mezardaki Parion sevgililerinin sonsuza dek birbirinden ayrılmak istemeyen 2 genç aşığa ait olduğunu düşündüklerini belirtti. Çelikbaş ayrıca "Bu buluntudaki Parion aşıklarının sevgisine hürmeten mezarlarını korumak, bir cam fanusla sonsuza dek muhafaza etmek ve görülmesine imkan sağlamak istiyoruz" dedi.

Yorumlar
Mesaj Yaz 28.7.2011 14:01:02
cam fanusta sergileyip ruhlarını çürütürsünüz siz,saygı kalmamış herşey müzelik gösteri


Mesaj Yaz 28.7.2011 12:37:04
bana göre binbeşyüz yıl sonra ortaya çıkarılan gerçeğin teyit ettiği şey :
cesetler ölse de aşk ölmez!


Mesaj Yaz 28.7.2011 11:55:34
Acıklı bir tablo. Çok hikaye yazılır bunun üzerine. Neden aynı anda gömüldüler? Gömüldüklerinde büyük ihtimalle yaşıyorlardı. Birbirlerine sarılmış olduklarına göre...

Bence aşk için ölmeye değmez. 1500 yıl öncesine gidip, o anı gözümde öyküleştirip, üzüldüm ikisi için de...


Mesaj Yaz 26.7.2011 23:19:30
kim demiş aşk gelip geçici önemli olan insan diye... onlar sonsuza dek yaşayan bir insan gördüler mi... ya da 500 yıl aşılmayan bir deniz..o deniz ki tek hece üç kelime AŞK

Mesaj Yaz 26.7.2011 06:39:56
Öyle ya. Rab insan ırkını yaratırken boşuna test etmemiş bu ırkı. Sadece Kimyasal bir tepkimeden oluşan duygularımız nelere yol açabiliyor hep birlikte görüyoruz,izliyoruz. Ve sanırım bu duygularımızdan en güzelide karşılık beklemeksizin Ölümsüz bir şekilde sevebilmektir! Yani Âşık olabilmektir...

Mesaj Yaz 25.7.2011 17:20:51
AŞK böyle bir şey işte...Sonsuza dek.....ESRA


Yorum Yapın

1500 yıldır çürümeyen aşk... ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.