ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Afife Ediboğlu hayatını kaybetti

Uzun yıllar TRT Ankara ve İstanbul radyolarında görev yapanAfife Ediboğlu, Koah tedavisi gördüğü İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde 87 yaşında vefat etti.

13.7.2011

Afife Ediboğlu hayatını kaybetti

Sanatçı sigara tiryakiliğinin neden olduğu Koah hastalığı tedavisi görüyordu.

Ses sanatçısı Afife Ediboğlu, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Ediboğlu’nun cenazesinin, yarın Şişli Camisi’nde öğlen kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığında toprağa verileceği bildirildi.

KOAH HASTALIĞI NEDİR? (KRONİK OBSTRUKTİF AKCİĞER HASTALIĞI)

KOAH, amfizem ve kronik bronşiti kapsayan bir hastalık grubudur. KOAH’ın en sık görülen özelliği, akciğerlere giren ve çıkan havayı nefes darlığına neden olacak derecede kısıtlayabilmesidir. Bu hastalık başladı mı geriye dönüşü yoktur. Mutlaka ilerler. Ölümle sonuçlanabilir.

Amfizem: Amfizem, akciğerlerde nefes alıp vermeyi sağlayan alveollerdeki hava boşluklarında, alveol duvarlarının yıkımıyla oluşan anormal ve kalıcı genişlemedir. Genel belirtisi nefes darlığıdır. Bu hastalıktan sitemizde ayrı bir başlık altında bahsedilecektir.

Kronik Bronşit: Kronik bronşit fazla miktarda mukusun oluştuğu sürekli öksürük durumudur. Kronik öksürük art arda iki yıl içinde, yılda en az 3 ay görülür.

KOAH, sıklıkla uzun yıllar sigara kullanan, 50-60 yaşlarındaki erkeklerde görülmekle birlikte, sigara içen kadınlarda da görülür. Çok nadiren de olsa, sigara içmeyen kişilerde ve daha erken yaşlarda da görülebilir.

Yorumlar
Mesaj Yaz 10.8.2011 15:18:30
Allah rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun.
Dilerim ki, tüm sigara içenler bir an önce kurtulurlar bu sinsi düşmandan...
Hâlenur Kor


Mesaj Yaz 17.7.2011 14:40:13
Şarkılarda yaşayacak...

Allah rahmet eylesin
Türk Sanat Müziği bir değerini daha kaybetti


Mesaj Yaz 14.7.2011 14:55:34
Türk Sanat Müziği;
Dev bir sanatçısını daha kaybetti. Çocukluk ve gençlik yıllarımızda, sadece radyodan dinlediğimiz ve asla unutmayacağım bir sanatçı büyüğümüzdü.
Yeni neslin hiç ama hiç farkında olmadığı bu eşsiz sanatçı büyüklerimizin, bugünkü(ahde vefasız ortamdaki) hallerini görüp, şahit olduça üzüntü tsunamisine uğruyorum.
Mekanı Cennet olsun.......


Mesaj Yaz 14.7.2011 12:42:47

Sigara içen arkadaşlarımın bu illetten tez zamanda kurtulmaları için iradelerini kullanmalarını can ı gönülden diliyorum.
Allah rahmet eylesin Afife Ediboğlu'na.Mekanı cennet olsun.


Mesaj Yaz 13.7.2011 18:17:05
sanırım ben de bu hastalıktan öleceğim.rahmet diliyorum.

Mesaj Yaz 13.7.2011 17:22:43
Mekanı cennet olsun ve bir kere daha sigaraya hayır ! diyerek değerli sanatçıyı rahmetle anıyorum/z...

Mesaj Yaz 13.7.2011 13:58:28
Mekanı cennet olsun sevenelerine Allah kolaylık versin


Yorum Yapın

Afife Ediboğlu hayatını kaybetti ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.