ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

En İyi Kültür Şehri İstanbul

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, İstanbul'a "En İyi Kültür Şehri" ve "En Büyük Kültürel Destinasyon" alanlarında ikincilik ödülü verdi.

6.7.2011

En İyi Kültür Şehri İstanbul

Gazetenin tur operatörü Page & Moy ile ortaklaşa dağıttığı "50 En Büyük Kültürel Destinasyon" ödüllerinin sahipleri, jürinin yanı sıra Daily Telegraph okuyucuları tarafından da belirlendi.

Konuya ilişkin Türkiye’nin Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Müşavir Tolga Tuyluoğlu, ödülü almaktan gurur duyduklarını söyledi. Tuyluoğlu, "Bu ödüller hiç şüphesiz ki İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması konusundaki başarısının göstergesidir. Ayrıca, Türkiye’nin İngiltere pazarındaki önemini göstermektedir" dedi.

"En İyi Kültür Şehri" ve "En Büyük Kültürel Destinasyon" ödüllerinde birincilik ise İtalya’nın başkenti Roma’ya verildi.

Bu arada, açıklamada, Mintel adlı araştırma şirketi tarafından İngiltere pazarında bu yıl başlarında yapılan bir araştırmanın sonuçlarına değinildi. Araştırma sonuçlarına göre, iklim, kültür ve tarih, İngilizlerin tatillerinde Türkiye’yi tercih etme nedenlerinin başında geliyor.

İngiliz turistlerin genelde Türkiye’ye "deniz, güneş ve kum" için gittiğinin sanıldığı ancak araştırma sonuçlarına göre, İngiliz turistlerin yüzde 71’inin ziyaretleri sırasında Türkiye’de tarihi bir yeri ya da müzeyi gezdiğini söylediği kaydedildi.

Yorumlar
Mesaj Yaz 7.7.2011 00:07:04
tebrikler İstanbul hak ediyorsun.


Yorum Yapın

En İyi Kültür Şehri İstanbul ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.