ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

6 yaşındaki ebruzen büyük beğeni topladı

Geleneksel Türk sanatı alanlarından ebru, Bursa'da her yaştan insanlar tarafından yapılıyor. 6 yaşındaki ebruzen Hüsey Berke Aksu, eserleriyle herkesin beğenisini topluyor.

25.6.2011

6 yaşındaki ebruzen büyük beğeni topladı

Yaparken insana huzur veren renkleri kağıda yansıtan sanatçılar arasında 6 yaşındaki Hüseyin Berke Aksu da yer alıyor.

Ailesinin desteğiyle Yıldırım Belediyesi Halk Eğitim Kursu’na katılan Aksu, meraklı olduğu ebru sanatında birbirinden güzel çalışmalar yapıyor. 21. yüzyılın unutulmaya yüz tutan sanatlarından ebruyu minik elleriyle yaşatmaya çalışan Aksu, ileride de sanatın önemli ustaları arasında ismini yazdırmak istiyor.

Öğretmenlerinin desteğiyle aldığı eğitimleri başarıyla tamamlayan minik ebruzen, Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki kursiyerde sergiliyor. Sergiye gelenlere ebru gösterisini de sunan Aksu’ya hayran kalanlar arasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da yer aldı. Ebru sanatındaki yeteneğini geliştirmeyi istediğini belirten Aksu, "Ebru eserlerini yapmak zor iş. İstediğiniz renklerin kağıda aktarılması için elimden geleni yaptım. Ebru sanatında ilerlemeyi hedefliyorum. Ebrunun unutulmaması için herkes elinden geleni yapmalıdır" dedi.

Sergiyi ziyaret eden sanatseverler, Aksu’nun yaptığı gösterileri de ilgiyle takip ediyor.

Yorumlar
"6 yaşındaki ebruzen büyük beğeni topladı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

6 yaşındaki ebruzen büyük beğeni topladı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.