ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Mersin Yenice Belediyesi Şiir Yarışması

27 Ağustos – 1 Eylül 2011 tarihleri arasında beldemizde düzenleyeceğimiz, 8. Barış ve Kültür Festivali etkinlikleri çerçevesinde, Hece Vezni Şiir Yarışması'na katılım şartları tespit edilmiş olup şartname aşağıdadır. Katılımcılara başarılar dileriz.

24.6.2011

Mersin Yenice Belediyesi  Şiir Yarışması

Yenice 6. Ulusal Şiir Yarışması Şartnamesi
Katılma koşulları
1-) Şiir yarışmasının konusu “UMUT ”

2-) Yarışma tüm amatör ve profesyonel şairlere açıktır.

3-) Yarışma sadece HECE VEZNİ dalında yapılacaktır.

4-) Yarışmaya en fazla iki şiirle katılınacaktır.

5-) Şiirler 19 Ağustos 2011 tarihine kadar “ YENİCE BELEDİYESİ ŞİİR YARIŞMASI KOMİSYONU – Yenice Belediyesi – Mersin adresine gönderilecektir.

6-) Katılımcılar yazdıkları şiirleri, ayrı bir zarfa koyup üzerine rumuzlarını yazacaktır.

7-) İkinci zarfa isim, mahlas, özgeçmiş, adres ve rumuzlarını yazıp kapatacaklar ve her iki zarfı üçüncü bir zarfa koyup kapalı bir şekilde belirtilen adrese göndereceklerdir.

8-) Yarışma sonuçları 23 Ağustos 2011 tarihinde dereceye girenlere telefonla ve www.mersinyenice.bel.tr Internet adresimizden kamuoyuna duyurulacaktır.
9-) Yarışmada birinci olan şiir sahibi tarafından festival gecesindeki ödül töreninde okunacaktır.

10-) Ödül töreni 1 Eylül 2011 tarihinde festival akşam etkinliğinde halkın huzurunda yapılacaktır.

11-) Dereceye giren şairlerin sadece kendilerinin Yol (otobüsle) , Konaklama ve Yemek giderleri Yenice Belediyesi tarafından karşılanacaktır.

12-) Yarışmaya katılan şiirlerin daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış ve başka bir yarışmaya katılmamış olması gerekmektedir. Daha önce yayınlandığı tespit edilen şiir dereceye girse dahi iptal edildiği kamuoyuna açıklanacaktır.

13-) Şiirler bilgisayar, daktilo veya okunaklı el yazısıyla yazılabilir.

14-) Yarışmacılar şiirlerinde açık isim ve mahlas kullanmayıp sadece rumuz kullanacaklardır.

15-) Katılımcılar isimlerini, açık adreslerini, telefonlarını ve e-posta adreslerini mutlaka belirteceklerdir.
16-) Seçici kurul yarışma sonunda açıklanacaktır.


ÖDÜLLER:

BİRİNCİYE: 350 TL + PLAKET

İKİNCİYE: 250 TL + PLAKET

ÜÇÜNCÜYE: 150 TL + PLAKET
MANSİYON : 100 TL + PLAKET

İLETİŞİM: İş: 0.324.6513005 – Cep: 0.530.4675892 – Tuncay AKDAĞ / Yenice Belediyesi Kültür Müdürü

Yorumlar
Mesaj Yaz 17.7.2011 22:33:26

Yarışma ile ilgili bilgilendirme mektubunuzu aldım. Bu vesîle ile teşekkür ederim.

Kadir Yeter.

17.7.2011- TRABZON.


Mesaj Yaz 4.7.2011 13:16:23
Şok oldum bende İnsan utanır bu kadarmı değer veriliyor şiirlerimize?

Mesaj Yaz 30.6.2011 03:09:20
ABİ YARIŞMA ŞARTLARINI ÖYLE BİR ANLATMIŞLAR Kİ, DEDİM GALİBA ÇOK BÜYÜK BİR ORGANİZASYON, BİRDE BAKARSIN 350 TL , ÇOK KOMİK YA, VE ÇOK AYIP, KOCAMAN BELEDİYE, BİRAZ ZORLASAM BEN VERİRİM BRİİNCİYE 350 TL İŞŞSİZ HALİMLE:) ABUK SUBUK SANATCILARA ŞENLİKLERDE KESENİN AĞZINI AÇARLAR, GERÇEK BİR SANAT OLAN ŞİİRE BÜTÇE 350 TL, PEHHHH NE DİYEYEİM....

Mesaj Yaz 28.6.2011 21:51:25
şarkı yarişması olsa 1000 den başlarlardı sanırım :)

Mesaj Yaz 28.6.2011 05:14:07
Bence bir belediyenin her ne kadar imkânları kıt dahi olsa bir şiir yarışmasında birincilik ödülü olarak konulan 350 TL ödül çok komik ve düşündürücü....gerçekten bu sanat ve şiir, edebiyat ve etik adına çok ayıp oluyor...bari hiç değilse birincilik ödülü hadi üç buçuk milyar olamıyorsa bari 1000 TL olsaydı...diğerleri de biraz daha aşağıda olabilirdi...4 ödülü topladım bırakın birinciliğin 1000 tl olmasını dört ödülün toplamı bile 1000 tl etmiyor..o zaman ya ödülü kaldırın ya ödülü artırın ya da yarışmayı iptal edin lütfen..isim vermeyeceğim fakat her yıl bazı belediyeler de maalesef düzenledikleri beste yarışmalarında birkaç yıldır verilen ödül miktarını sabit tutup artan hayat şartlarını dikkate almadan verdikleri komik ödül miktarları ile olumsuz dikkat çekmişlerdir..şairlere, bestecilere , söz yazarlarına ve diğer türdeki yarışmacı ve sanatçılara karşı çok ayıp oluyor...kaş yapacağım derken göz çıkartmanın ne âlemi var ki ? her ne kadar siz şimdi " kardeşim şairler ödül için mi yarışmaya giriyorlar, o zaman girmesinler" de diyemezsiniz...fakat ödül diye koyduğunuz bu komik miktarı her aklı-selim sahibi eleştirmekte haklıdır bence...bir de şu beste yarışmalarında her nedense besteciler şairlerden daha kıymetliymiş gibiüstün tutulup, kazanılan maddî ödülü paylaşırken şairine yüzde 40, bestecisine ise yüzde 60 oranında ücretverilmesi de onur kırıcı bir tavır bence..asıl bence söz yazarı ya da şaire daha fazla para verilmeli..niçin mi? siz şimdi bir usta terzi düşünün..çok iyi, ünlü ve kaliteli bir terzi diyelim fakat bu terzinin kumaşı olmasa neyi dikecek ki ?işte besteci de şairden söz yâni şiir, güfte almasa neyi besteleyecek? tabi söz ve besteyi kendisi yapanlara sözüm yok fakat bazı besteciler sırfpara ödülünü bölüşmemek adına hem söz hem de besteyi kendisi yazıp bestelemeye çalışıyorkimaalesef beste hernekadar iyi, güzel olsa da şiir, güfte istenilen seviyede olmuyor...hatta ödül almış olsa bile bu durum ne yazık ki böyle..ayrıca rumuzla yarışmaya katılmak da sadece formalite.. bir çok yarışmada eğer seçici kurul üyeleri yarışmacı şair ya da bestecinin tanıdığı bir isim ya da isimler ise rumuzun pek değeri kalmıyor...tabi her yarışma böyle oluyor da demiyorum..adil, tarafsız olanlar da yok değil...kısacası bu yarışmanızda asıl önemli olan ödül değil de şiir ise o zaman ödülü kaldırmakta fayda var...yok, çam sakızı,çoban armağanı misali bir şey vermekse o zaman da ödülün kmik görünümden kurtarılması gerekir..sanırım ilgililer bu konuda olumlu bir çaba içersine gireceklerdir inşallah,saygımla...

Mesaj Yaz 26.6.2011 16:32:22
ARKADAŞIMIZ OFULU'YA KATILIYORUM.

Mesaj Yaz 24.6.2011 17:45:10
Bir belediyenin düzenlediği yarışmada maddi ödül olmayabilir. Manevi taltif de şairi mutlu eder elbette.
Ama eğer bir maddi ödül konuyorsa bu 350 TL gibi komik bir rakam olmamalı.
Bunu şahsen şiir yazanları küçük görmek ve hakaret kabul ederim!


Mesaj Yaz 24.6.2011 16:57:54
Seçici kurulda kimler var acaba?


Yorum Yapın

Mersin Yenice Belediyesi Şiir Yarışması ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.