ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Efsane çocuk Resul Balay vefat etti...

Türk Müziğinde arabesk rüzgarı estiği yıllarda İMÇ'de mantar gibi birbiri ardına boy gösteren çocuk yıldızlar arasında yıldızlaşan Resul Balay, minibüs muavini olarak vefat etti

23.6.2011

Efsane çocuk Resul Balay vefat etti...

İMÇ’nin çocuk yıldızlarından efsane türkücü Resul Balay öldü. Arabeskin çocuk kralının arabesk yaşam öyküsü, türkü ve şarkıları gibi hüzünlü bitti... Bir zamanlar minibüsçülerin Orhan Gencebay ve Müslüm Gürses’ten sonra en çok dinlediği ses hayata minibüs muavini olarak veda etti.

Küçük Emrah, Küçük İbo, Küçük Ceylan onun en büyük rakipleriydiler kasetlerinin çıktığı yıllarda. Her biri ünlü bir yıldız olarak bugün "Büyük Emrah", "Büyük İbo" ve "Büyük Ceylan" olarak ekmek yiyorlar müzik aleminden. Ama onlardan daha çok satış rakamı yakalamasına, daha büyük yankı uyandırmasına rağmen Resul Balay hep çocuk yıldız olarak kaldı. Böyle bir çocuğun gerçekten yaşayıp yaşamadığı bile tartışıldı bir dönem... Adı efsaneydi ama kendisi ortada yoktu.

Sonra ortaya çıktı. Dilovasında yaşıyordu ve minibüs muavinliği yapıyordu. Televizyonlara dahi çıktı ama "modern zamanlar" onu "arabesk zamanlar" kadar el üstünde tutmuyordu. O müzik dünyasında ekmek yiyemediği için minibüs muavinliğinden çıkardığı ekmek parası ile geçinmek zorundaydı...

198o’li yılların ortalarında kaset çıkarmak hayali ile İstanbul’a koşan ve bu uğurda merdiven altlarında yatarak şans arayan Resul Balay 11 yaşında Güneş Müzik firmasında aradığı şansı buldu. Firma sahibi Mustafa Güneş çocuk sanatçıların revaçta olduğu dönemde ona bir kaset yaptı ve efsane böylece doğmuş oldu...

11 yaşında çıkardığı ’’Nazlı Yarim’’ türküsüyle meşhur olan, ardından çıkardığı ikinci albümündeki "sahipsizim" türküsü ile Türkiye’nin en çok dinlediği sesler arasına katılan Resul Balay çocukken yakaladığı şöhreti bir daha da yakalayamadı.

Muavin olarak hayatını sürdürürken hastalanan Resul Balay bir süredir tedavi gördüğü Kocaeli Umuttepe Tıp Fakültesi’nde hayata gözlerini yumdu.

Önce yerel gazeteler duyurdu ölüm haberini. Ancak daha önce de benzeri sansasyon haberler çıktığı için tereddüt etti herkes bu habere inanmakta. Aradığımız Dilovası Belediyesi yetkilileri haberin doğruluğunu teyit ettiler.

Resul Balay’ın cenazesi bugün öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Dilovası’nda toprağa verilecek.

Yorumlar
Mesaj Yaz 26.6.2011 05:02:43
Allah rahmet etsin, mekani cennet olsun.

Mesaj Yaz 26.6.2011 00:44:22
Bir tek gönle girmişşe riyasız ne mutlu ona.. güle güle...


Mesaj Yaz 25.6.2011 19:20:08
Topraktan geldik,,, toprağa gideceğiz. Allah rahmet eylesin...

Mesaj Yaz 24.6.2011 21:12:34
ALLAH RAHMET EYLESİN..
MERHUMA VE BÜTÜN GEÇMİŞLERİMİZE EL-FATİHA


Mesaj Yaz 24.6.2011 19:54:17
hayat işte azına kaftan çoüuna dar hırka ...Rabbim rahmetini esirgemesin

Mesaj Yaz 24.6.2011 17:05:17
Allah rahmet eylesin

Mesaj Yaz 24.6.2011 15:23:43
Allah Rahmet eylesin . İşte fani dünya bukadar herkesin yüyüne gülmüyor . Kimisi ekmek bulamazken, kimileri ekmek beğenmiyor, rahat ferah hayat sürüyor. Kimileride saçak eltlarında merdiven altlarında perişan bir halde yaşama mücadelesi veriyor. Taktiri İlahi ne dene bilirki?.
Tekrar ALLÂH RAHMET eylesin mekanı cennet olsun burada bulamadığı huzuru ahir alemde nail olsun İNŞALLÂH...DUA larımız üzerine olsun...


Mesaj Yaz 24.6.2011 13:25:30
Kader mi desem ne desem bilmiyorum ki ah güzel kardeşim biz seni biliyoruz.Şunu unutmaki bu hayatta en hakiki gerçek ekmeğini helaliyle kazanan kimsedir,sende zaten bunu yapmışsın dilerim mevlam sana gerçek zenginliği orda verir mekanın cennet ,kabrin geniş olsun.Amin.

Mesaj Yaz 24.6.2011 12:54:37
allah rahmet eylesin ışıgı bol olsun.....

Mesaj Yaz 24.6.2011 09:37:32
allah rahmet etsin.

Mesaj Yaz 23.6.2011 19:21:32
Bir yaprak düştü, başka bir yaprağa değip titreterek...Allah rahmet eylesin...

Mesaj Yaz 23.6.2011 18:24:16
çok üzüldüm işte türkiyede sanaçı olmakta çok zor onu bir daha gördük..allah rahmet eylesin mekanı nur cennet olsun..............:) üzüldüm üzüldüm

Mesaj Yaz 23.6.2011 16:38:50
Allah rahmet ve mağfiret etsin


Mesaj Yaz 23.6.2011 15:35:21
Eeeee. Arabesk Müziğim;
Sen her zaman, böyle adsız kahramanların sırtlarında yürüyüp büyüdün.
Bizim de tam delikanlı çağımızın unutulmayacak çocuk yorumcularından biriydi Resul Balay.
Ne Arabesk, ne de Benim gibi Arabesk hayranları,
Onu ve onun gibi, Arabesk Müziğinden 5 kuruş kazanamadan gidenleri asla unutmayacaktır.
Mevlam Ramet eylesin, mekanı Cennet olsun.....



Yorum Yapın

Efsane çocuk Resul Balay vefat etti... ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.