ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Engelliler için 2 bin kitaba ses verdiler

Antalya'daki Tekelioğlu İl Halk Kütüphanesinde oluşturulan Gör-İşit Bölümünde, aralarında emeklilerle öğrencilerin de bulunduğu gönüllüler, görme engelliler için 2 bin kitap seslendirdi.

20.6.2011

Engelliler için 2 bin kitaba ses verdiler

Gör-İşit Bölümü Sorumlusu İsmail Örgel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aralarında 14 liseli genç kızın da bulunduğu yaklaşık 150 gönüllünün, sesli kütüphaneyi geliştirme konusunda kendilerine destek verdiğini söyledi.

Ders kitapları da dahil olmak üzere şu ana kadar 2 binin üzerinde sesli kitap oluşturduklarını belirten Örgel, ’’Okuyucularımızın çoğunluğu kadın. Erkekler maaselef yeterince duyarlı değil. Gönüllü olarak gelen kadınlar disiplinli ve sorumluluk sahibi. Maddi durumu çok iyi olan, iş dünyasında önemli bir yeri olan bir gönüllümüz var. Sabah kütüphaneyi açmaya geldiğimizde, kapının önünde bizi beklerken buluruz’’ dedi.

Türkiye’nin diğer illerindeki kütüphanelerle iş birliği yaptıklarını anlatan Örgel, birbirleriyle sesli kitapları değiştirerek kütüphaneleri geliştirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Daha çok gönüllüyle daha çok sesli kitap sayısını arttırmayı istediklerini vurgulayan Örgel, ’’Gönüllü olmak isteyenlerle okuma denemesi yapıyoruz. Ses tonu ve vurguları uygun olanları seçiyoruz’’ diye konuştu.

-5 EMEKLİ ARKADAŞ, HER HAFTA KİTAP OKUYOR-

Öte yandan çeşitli mesleklerden emekli Nilsu Güleç, Taner Vardar, Saadet Çakıroğlu, Nimet Kaçar ve Jülide Özden, Gör-İşit Bölümününe, haftada bir gün giderek, görme engelliler için kitapları seslendiriyor.

Nilsu Güleç, yüksek sesle uzun süre kitap okumanın çok kolay olmadığını, ancak engelliler için bir şeyler yapmanın mutluluğuyla zorlukların üstesinden geldiklerini söyledi.

Taner Vardar ise daha çok erkek gönüllünün aralarına katılmasını diledi.

Yorumlar
Mesaj Yaz 21.6.2011 13:28:18
Buna benzer bir iyiliği siz deyapmak isterseniz : GETEM 'in web sitesine bir göz atın.


Yorum Yapın

Engelliler için 2 bin kitaba ses verdiler ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.