ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Türk sinema tarihinin en pahalı filmi

Türk sinemasının en pahalı filmi 'Fetih 1453'ün çekimlerinde sona gelindi.

18.6.2011

Türk sinema tarihinin en pahalı filmi

94 yıllık Türk sinema tarihinin en pahalı filmi ‘Fetih 1453’ün çekimlerine devam ediliyor. Bütçesi 17 milyon dolar olan film, üç yıldır aşama aşama çekiliyor. Ayşe Germen’le birlikte ortak yapımcısı olan Faruk Aksoy’un yönettiği filmde başrolleri Devrin Evin, İbrahim Çelikkol, Dilek Serbest, Recep Aktuğ ve Erden Alkan paylaşıyor.

‘Fatih Sultan Mehmed’i ve İstanbul’un fethini konu edinen ‘Fetih 1453’ için Prof. Dr. Feridun Emecan, Doç. Dr. Hülya Tezcan, Doç. Dr. Gülgin Koroğlu ve sanat tarihçisi Massimo Farinelli danışmanlık yaptı. Çekimlerinin son günlerine gelinen filmin gösterim tarihi Şubat 2012 olarak belirlendi.

GERÇEK ASKERLER ROL ALDI

Filmin yapımcısı ve yönetmeni Faruk Aksoy, ‘Recep İvedik’ serisinden kazandıklarını ‘Fetih 1453’e yatırıyor. Almanya, Hollanda, Belçika, Avusturya, Fransa, İngiltere ve İsviçre’de de gösterilecek olan filmde gerçek askerler rol aldı. Aksoy, savaş sahnelerinde rol alacak deneyimli figüran bulamayınca çekimleri bir süre ertelemek zorunda kaldı.

Figüranların savaş sahneleri için eğitim alması da istediği sonucu vermeyince Faruk Aksoy, çareyi Genelkurmay Başkanlığı’na başvurmakta buldu. Genelkurmay Başkanlığı, Aksoy’un asker isteğine olumlu cevap verdi. Bunun üzerine İstanbul’daki çeşitli kışlalardan askerler, ‘Fetih 1453’te rol almaya başladı.

Yorumlar
Mesaj Yaz 19.6.2011 18:20:39
Umarım verilen emeğin karşılığını alabileceğimiz ve Tarihimizi doğru şekilde yansıtan bir çalışma olur. Kurumların her konudaki bu özverili desteğini ayrıca takdirle karşılıyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi; " Tarih yazmak Tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan yapana sadık kalmaz ise değişmeyen hakikat İnsanlığı şaşırtacak bir mahiyette tezahür edebilir."

Mesaj Yaz 19.6.2011 16:39:21
Gercekleri carpitmazlarsa izlenir


Yorum Yapın

Türk sinema tarihinin en pahalı filmi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.