ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ortaylı: Okuma düzeyinde artış var

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kitap Fuarı’na katılan Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türkiye’deki kitap okuma düzeyinde önemli bir artış olduğunu söyledi.

20.5.2011

Ortaylı: Okuma düzeyinde artış var

Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen konferansa başta tarih öğrencileri olmak üzere kitapseverler büyük ilgi gösterdi. “Tarih üzerine konuşmalar” adlı konferansta konuşan Prof. Dr. Ortaylı Türkiye’deki okuma düzeyinde artış olduğunu kaydetti. “Bugünün gencinin kütüphanesinde kitabı var. Bazı şeyler değişiyor. Yirmi yıl sonraki gençlik geniş spekturumlu okuyan bir kesimi oluşturacak” diyen Prof. Dr. İlber Ortaylı “Anglo-sakson dünyası, İran ya da Rusya ile mukayese edilirse Türkiye’deki okuma düzeyi yeterli değildir. Bu artmazsa işimiz zor” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Ortaylı Kocaeli’nde üç yıldır düzenlenen kitap fuarının önemine değinerek, fuara gelen ziyaretçi sayısının geçen yılki sayıyı geçeceğini ifade etti.

Türk milletinin okuyan milletler arasında yer almadığını ifade eden Ortaylı, bunun en büyük nedeni olarak da bilgisayarı gösterdi. Çeşitli programların okuma isteğini ortadan kaldırdığını belirten Ortaylı, buradaki bilgilerin çoğunun güvenilir olmadığını söyledi. Konferansın ardından Prof. Dr. İlber Ortaylı okurları için kitaplarını imzaladı. Kitap imzalatmak için gelen çok sayıda okur fuarda uzun kuyruklar oluşturdu. İlgi nedeniyle Prof. Dr. Ortaylı iki saat boyunca stantta kaldı.

Yorumlar
Mesaj Yaz 22.5.2011 00:43:31
Güzel konuşuyor...

Mesaj Yaz 20.5.2011 16:07:44


İlber Ortaylı, bu ülkenin sahip olduğu kendi alanında en müthiş insandır.Dünyanın ayakta alkışladığı, hükümetimizin* yerden yere vurduğu inanılmaz karakterdir.


Yüz yüze sohbetlerde son derece keyiflidir.Ama bazen '' kim uyduruyor bunları '' der ve dövmekten beter eder.İşte bu sebeplerden ötürü; İlber Hoca'm her dâim haklıdır.Farsça'ya olan hâkimiyeti ise bir kaç beyit ile sınırlı değildir.Bir de gazel söylese mest olur gidersiniz.


Var olsun İlber Hoca'm.


...






Yorum Yapın

Ortaylı: Okuma düzeyinde artış var ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.