ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Çin’de Türk filmleri rüzgarı esecek

Türk filmleri, Türkiye ile Çin arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 40. yılı dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler kapsamında Çinli izleyicilerle buluşacak.

17.5.2011

Çin’de Türk filmleri rüzgarı esecek

Türk sinemasını, 300 milyon seyircisi bulunan Çin pazarına taşımayı hedefleyen Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB), Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Pekin’de 21-27 Mayıs, Şanghay’da 1-5 Haziran günlerinde ’Türk Filmleri Haftası’ düzenleyecek. Bu kapsamda, Veda, Av Mevsimi, Kosmos, Romantik Komedi, Denizden Gelen, New York’ta Beş Minare ve Bal filmlerinin gösterimi yapılacak. Söz konusu filmler, Pekin’de iki sinema salonunda, Şanghay’da ise Shanghai Film Art Center ve Yong Hua sinemalarında gösterilecek.

Pekin Tanıtma Müşavirliği ve Büyükelçiliğinin işbirliğiyle iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerinin 40. yılı dolayısıyla düzenlenecek etkinlikte, Zülfü Livaneli’nin kaleminden Atatürk’ün hikayesini anlatan ’’Veda’’ filminin de galası yapılacak.

Yorumlar
"Çin’de Türk filmleri rüzgarı esecek" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Çin’de Türk filmleri rüzgarı esecek ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.