ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Sualtından Halfeti Sergisi Büyülüyor

Birecik Barajı’nın suları altında kalan Halfeti’de “Sualtından Halfeti Fotoğraf Sergisi” Yerebatan Sarnıcı’nda açıldı.

13.5.2011

Sualtından Halfeti Sergisi Büyülüyor

Birecik Barajı’nın suları altında kalan Halfeti’de başlayan sualtı yaşamının birbirinden çarpıcı karelerle yansıtıldığı “Sualtından Halfeti Fotoğraf Sergisi” Yerebatan Sarnıcı’nda açıldı. Sergi, 30 Mayıs 2011 tarihine kadar İstanbulluların beğenisine sunuluyor.

10 yıl önce Birecik Barajı’nın suları altında kalan Halfeti’nin sokakları, evleri, halkın suyla ilişkisi, gelişmekte olan su sporlarından renkli kareler, Yerebatan Sarnıcı’nda açılan Sualtından Halfeti Fotoğraf Sergisi ile hayat buluyor.

Şanlıurfa Valiliği ile Doğa Araştırmaları Sporları ve Kurtarma Derneği (DASK) işbirliğiyle düzenlenen serginin açılışında konuşan Şanlıurfa Vali Vekili Bahri Tiryaki, Şanlıurfa ve Halfeti’nin Güneydoğu Bölgesi’nin çevre, kültür, tarih ve sosyal yaşamına dair benzersiz kıymette değerler barındırdığını belirterek, Valilik olarak bu değerlerin gün yüzüne çıkartılması amacıyla samimi bir çaba içinde olduklarını söyledi.
Tiryaki, Şanlıurfa’nın kadim medeniyetler beşiği olduğunu hatırlatarak, bölgenin kültür ve turizm alanında potansiyellerinin, yerli ziyaretçiler kadar, yabancı millet ve kültürlerce de fark edilmekte olduğunu belirtti.

DASK üyesi Fotoğrafçı Aybars Sağlamtimur tarafından Halfeti’de su altında kalan yerleşim bölgelerinin, görüş mesafesine bağlı olarak görüntülendiği birbirinden etkileyici karelerde, Halfeti’nin yeni ev sahipleri olan yosunlar, balıklar, midyeler ve diğer deniz canlılarının sualtındaki yaşam alanıyla buluşması da yansıtılıyor.

Sergi Açılışı’na Şanlıurfa Vali Vekili Bahri Tiryaki, Halfeti Kaymakamı İsmail Çiçek, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Harun Maden ve DASK üyeleri katıldı. Yerebatan Sarnıcı’nın büyüleyici atmosferinde klasik müzik eşliğinde sergiyi gezen davetliler, aynı zamanda yöresel müzikler eşliğinde gösterilen sinevizyonu izlediler.


Genç Yarışmacılar Başarı Belgelerini Aldı Serginin açılışının ardından 2. Halfeti Su Şenliklerinde Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenlenen Fotoğraf yarışmasında ilk üçe giren Ali Uzun, Ahmet Hamdi Çiçek ve Osman Görgün de Şanlıurfa Valiliği’nin davetlisi olarak sergiye katıldılar. DASK’tan Funda Gönendik, Baybars Sağlam Timur, Nimet Alp tarafından oluşan jüri tarafından ilk üçe giren Şanlıurfalı genç fotoğrafçıların dereceye girdikleri fotoğrafları da açılışta sergilendi. Genç fotoğrafçılar Başarı Belgeleri’ni Şanlıurfa Vali Vekili Bahri Tiryaki’nin elinden aldılar.

100 sualtı fotoğrafının yer aldığı Sualtından Halfeti Fotoğraf Sergisi, 30 Mayıs’a kadar Yerebatan Sarnıcı’nın büyüleyici atmosferinde ziyaretçilere açık olacak.

Yorumlar
"Sualtından Halfeti Sergisi Büyülüyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Sualtından Halfeti Sergisi Büyülüyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.