ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Türkiye'nin en uzun soluklu şiir şöleni

''Güz'' ve ''bahar'' olmak üzere yılda iki kez düzenlenen Türkiye'nin en uzun soluklu şiir şöleni olan ''Şiir İkindileri''nin 45'incisi, Salihli Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda yapıldı.

2.5.2011

Türkiye'nin en uzun soluklu şiir şöleni

25 yıldır düzenlenmesi nedeniyle Türkiye’de başka bir örneği bulunmayan şiir ikindilerinde, müzik dünyasının ünlü isimlerinden Cahit Berkay mini bir konser verdi. Programın özel bölümü, ünlü Şair Nazım Hikmet’e ayrıldı.

45. Şiir İkindileri’nin Dianisos Onur Ödülü ise şair Refik Durbaş’a verildi. Ödülünü Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay’ın elinden alan Refik Durbaş, 1958 yılında ortaokulu Salihli’de okuduğunu belirterek, o günkü anılarını anlattı ve şiirlerinden bir demet sundu.

Tuğrul Keskin’in sunuculuğunu yaptığı programda, etkinliğin yayın organı niteliğini taşıyan İz Dergisi sanatseverlere ücretsiz dağıtıldı.

Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, etkinlikte yaptığı konuşmada, ’’Bundan 25 yıl önce startı verilen Şiir İkindileri, bugün 45’e ulaşmış durumda. Nice Şiir İkindilerine’’ dedi.

Şiir İkindileri’nin sonunda, konuk şairlere onur plaketi verildi.

Yorumlar
Mesaj Yaz 2.5.2011 23:35:28
Kırk beşincisi düzenlenen Salihli Şiir İkindileri'nin şiir adına Salihli'ye ne kattığı bir kez olsun irdelendi mi acaba?25 yıl;o gün doğanların bu gün delikanlı olması demek.O gün delikanlı olup şiire heves eden kaç kişi bu gün profesyonel anlamda şiirle uğraşıyor?Bir kaç kez katıldığım bu etkinlşiğe gelen şairlerimizin nasıl "küçük dağları ben yarattım "kumkuması içinde oldukların,dinletiye gelmekle adeta lutfeddikleri kompleksi içinde burunlarının ucunu bile görmeyecek kadar başlarının havalarda olduğunu gördüm maalesef.Tiyatro salonunda şiir etkinliği düzenleniyor ve ilçedeki hiç bir okulun öğretmenlerinin ve öğrencilerinin etkinlikten haberleri yok.Hasbel kader bir yerlerden duymuş olanlar da "Hocam etkinlik paralı mı ?diye soruyorlar.
Sayın başkan siz bu etkinlikle ne Türk şiirine ne de Salihli'de oluşacak şiir sevgisine en küçük bir katkı sağlamadınız.Oraya çağırdığınız üç-beş şairin egosunu tatmin ettiniz sadece.O salondaki az sayıdaki izleyiciniz de Aslında şiir dinlemeye değil,Cahit Berkay'ı dinlemeye gelmişlerdi.25 yıldır şiir dinletisi yapılan bir yerde durum böyle mi olmalıydı?Sizler "Körler ,sağırlar birbirini ağırlar mantığıyla fil dişi kulelerinizde birbirinizi ağırlamaya devam edin.Lütfedip o kuleden aşağıya inmediğiniz sürece,"Neden şiir kitapları satmıyor ?"diye rakı kadehlerinin başında daha uzunca bir süre düşüneceksiniz eminim.



Yorum Yapın

Türkiye'nin en uzun soluklu şiir şöleni ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.