ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İstanbul'da sergi sağanağı!

14.4.2011

İstanbul'da sergi sağanağı!

İstanbul’da bugün adeta sergi sağanağı var. Çünkü şehrin muhtelif galeri ve müzelerinde tam beş sergi açılıyor.
Türkiye’de özgün baskı resminin gelişimine katkılarıyla tanınan Süleyman Saim Tekcan, 50. sanat yılında daha önce görülmemiş eserlerini Galeri Işık Teşvikiye’de sergilemeye başlıyor. Serginin başlığı ’İdoller’.
18 Nisan 1997’de Dali sergisiyle, ilk defa izleyiciyle buluşan Pi Artworks, 14. yıldönümünde Pi Artworks Galatasaray Şubesi’ni Mısır Apartmanı 4. katta İrfan Önürmen sergisi ile açıyor. Önürmen’in ’Bakış’ sergisi 14 Mayıs’a dek açık.
19. yüzyılda Avrupalıların Osmanlı algısı nasıldı? Saint-Michel Fransız Lisesi’nde açılacak olan kromolitografi sergisi bu sorunun peşine düşüyor. Materyal olarak da dönemin çocuklara ve ev hanımlarına hitap eden gıda ürünlerinden çıkan, kromoları kullanıyor. Sergi 14 Mayıs’a kadar açık.
Sanatçı Balkan Naci İslimyeli ise iki yeni sergiyle sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Alanistanbul’da açılacak sergilerin başlığı ’Asılsız Gölge’ ve ’Karatahta’. İki sergi 14 Mayıs’a kadar görülebilir.
Dolmabahçe Sarayı Saray Koleksiyonları Müzesi’nin yeni sergisinin teması Osmanlı’da kahve kültürü. İki ay açık kalacak olan ve ’Tüm Zamanların Hatırına Sarayda Bir Fincan Kahve’ başlıklı sergide 85 obje sergileniyor. Sergilenen objelerin hepsi Avrupa’daki seçkin porselen fabrikalarında ya da Yıldız Porselen fabrikasında üretilmiş ve Osmanlı Sarayı’nda kullanılmış parçalardan oluşuyor. Sergide ayrıca Osmanlı’nın kahveyle tanışması ve kahve sunumuna getirdiği farklılıklarla ilgili bir sunum da yer alıyor.

Yorumlar
"İstanbul'da sergi sağanağı!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

İstanbul'da sergi sağanağı! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.