ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

O yıkılırsa hepimiz altında kalırız!

Eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu, "Çanakkale, Cumhuriyetimizin ön sözüdür. Çanakkale Savaşları kazanılmasaydı bugün cumhuriyet olmayacaktı." dedi.

24.3.2011

O yıkılırsa hepimiz altında kalırız!

Antalya’nın Serik ilçesinde Serik Eğitim Gönülleri Derneği (SEKDER) tarafından ’Çanakkale’ konulu konferans düzenlendi. Programa konuşmacı olarak katılan Vehbi Vakkasoğlu, 1521’ci ’Çanakkale’ konferansını verdi.
Vakkasoğlu, Çanakkale Zaferi’nin çok önemli olduğunu söyledi. Vakkasoğlu, "Çanakkale, Cumhuriyetimizin ön sözüdür. Çanakkale Savaşları kazanılmasaydı bugün cumhuriyet olmayacaktı." dedi.
Çanakkale Zaferi’nin hangi şartlarda kazanıldığını anlatan Vakkasoğlu, "Batılı devletler Çanakkale cephesini açarken İstanbul’u hedef aldı. Onlarda en modern silahlar ve gemiler varken, Osmanlı’da bu güçler yoktu. Osmanlı’ya ’hasta adam’ diyorlardı. Büyük gemileri göstere göstere limana çektiler ve iki hafta hazırlık yaptılar. Osmanlı İmparatorluğu’nu yok etmek ve toprakları paylaşmak istiyorlardı. Çok rahat bir şekilde Çanakkale’yi geçeceklerini düşünüyorlardı. Ancak bu millet canını feda ederek Çanakkale’nin geçilmesine izin vermedi. Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında boğaza döşenen mayınlar çok önemli bir yere sahip oldu. Çanakkale ruhu ölmesin, bitmesin." dedi.

"BUGÜNÜN ÇANAKKALE’Sİ AİLEDİR"

Bugünün Çanakkale’sinin aile olduğuna dikkat çeken Vakkasoğlu, "Mehmetçiği yetiştiren temel kaynak ailedir. Bütün manevi değerlerin kaynağı ve ilk okulu aile... Aile son kale! Yıkılırsa hepimiz altında kalırız. Bu gerçeği gören bugünkü düşmanlarımız hep aileye yükleniyor; onu çözmek ve dağıtmak istiyorlar. Dün Çanakkale’yi geçemeyenler bugün ailemizi geçmek ve ezmek istiyorlar. O yüzden bugünün Çanakkale’si ailedir. Ailenin bittiği yerde Çanakkale’de harikalar meydana getiren Mehmetçik de biter." şeklinde konuştu.

Yorumlar
Mesaj Yaz 26.3.2011 16:50:06
çok doğru ,aile olmasa devlet olmaz, devlet olmzsa vatan olmaz

Mesaj Yaz 25.3.2011 17:17:58
Duyarlı çalışmalarda bulunan sağlam yürekleri kutluyor, en içten selamlarımı gönüllerine bırakıyorum. Eksik olmasınlar.


Yorum Yapın

O yıkılırsa hepimiz altında kalırız! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.