ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Oyuncak Müzesi 'Oscar' adayı

2005 yılında İstanbul Göztepe’de kurulan Oyuncak Müzesi müzeciliğin ‘Oscar’ı olarak nitelendirilen, bu alandaki en önemli ödüle aday oldu.

21.2.2011

Oyuncak Müzesi 'Oscar' adayı

Avrupa Müzeleri Forumu (EMF) tarafından verilen ödüle Türkiye’den adaylığı kabul edilen tek müze Oyuncak Müzesi. Müzeciliğin “Oscar”ı olarak kabul edilen EMF ödülleri, her yıl farklı bir ülkede düzenlenen Avrupa Müzeleri Forumu’nda açıklanır. EMF’nin 2011 ödüllerinin hangi müzelere verileceği 21 Mayıs 2011’de Almanya’nın Bremerhaven kentinde açıklanacaktır.

Avrupa Müzeleri Forumu, ödüle başvuran müzeler arasında bir seçim yaparak, İstanbul Oyuncak Müzesi’ni ödüllere aday göstermiştir. Yapılan değerlendirmede Oyuncak Müzesi’ni Sunay Akın’ın edebiyatçı kimliğiyle kazandığı birikimle kurması, ailesinden kalma tarihi bir köşkü ticari amaçlı bir yapı yerine müzeye dönüştürmesi ve sergilenen eserlerin niteliğiyle müzenin tasarımı etkili olmuştur.

Ödüle 2010 yılında da katılan İstanbul Oyuncak Müzesi, 2011 EMYA Ödülleri finaline seçici kurul tarafından Türkiye’den adaylığı kabul edilen tek müzedir.

Yorumlar
Mesaj Yaz 21.2.2011 17:48:13
bu muzeye bir sairin eli dokunmus gibi:)

Mesaj Yaz 21.2.2011 13:20:01
gerçekten harika bir yer istanbulda olan herkese gitmesini öneririm...ben gezdim ve gerçekten hayran kaldım....


Yorum Yapın

Oyuncak Müzesi 'Oscar' adayı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.