ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Caddebostan'da Ara Güler Sergisi

Ara Güler'in 'İstanbul ve İstanbul'un Edebiyatçıları' fotoğraf sergisi, yarın Caddebostan Kültür Merkezi'nde (CKM) açılacak.

10.2.2011

Caddebostan'da Ara Güler Sergisi

‘’Fotoğraf neden sanat değildir. Çünkü hakikatin parçasını yakalayan bir şeydir. Hakikat olduğu için fotoğraf mevcuttur.” Yaratıcı fotoğrafçılığın en önemli temsilcisi Ara Güler fotoğraf hakkında böyle der. Kendisini foto muhabiri olarak tanımlarken fotoğrafında sanat değil tarihi belgeleyen unsur olduğunu ifade eder. “ Sanat olmasına lüzum yoktur fotoğrafın. Fotoğraf tarih olayıdır. Tarihi zapt ediyorsun. Bir makine ile tarihi durduruyorsun”

Ara Güler “İstanbul ve İstanbul’un Edebiyatçıları” sergisinde Güler’in yaşamın içinden yakaladığı karelere yer veriliyor. Güler’in insanın önemli unsur olduğu fotoğraflarında “habersiz”ce çekilen hayatın doğal yansımaları yer alıyor. Kumkapı balıkçıları, Beyoğlu, Kandilliden Boğaziçi vapuru, Galata Rıhtımı, Sirkeci, Tarlabaşı, Beyoğlu Balık Pazarı…

İstanbul gizemli ve derin bir ruha sahiptir aslında; Bu ruhun etkilediği bu ruhun çocukları olarak doğan sanatçılarda bu karmaşık çözümlemesi zor ve bir o kadar ilgi çekici olan bu gizemli şehir gibidirler.-

Ara GÜLER’in edebiyatımızın yetkin kalemleri ile sürdürdüğü dostluğun doğal bir sonucu olan portrelerdeki sıcaklık ve canlılık hemen hissettiriyor kendini. Bir farklı bakmış edebiyatçılarımız büyük ustanın objektifine. Aziz Nesin, Nazım Hikmet Ran, Reşat Nuri Güntekin, Edip Cansever, İlhan Berk…

Bakan ve gören Ara güler İstanbul’un edebiyatçılarının sadece resimlerini çekmemiş onların bu gizemlerini görmüştür tıpkı İstanbul’u gördüğü gibi. Bu anlatılması zor tılsımlı bir iştir. Resmini çektiği insanın ne olduğu bilinemeyen ruhunu görmek!

10 Şubat 2011 Perşembe günü açılışını Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün ve Ara Güler’in birlikte gerçekleştireceği ‘İstanbul Ve İstanbul’un Edebiyatçıları” Fotoğraf Sergisi 10 Şubat – 15 Mart 2011 tarihleri arasında CKM Sanat Galerisinde sanatseverler tarafından izlenilebilir.

Yorumlar
Mesaj Yaz 13.2.2011 20:05:45
Mutlaka görülmesi gereken bir sergi tüm arkadaşlara tavsiye ediyorum
sevgiler..



Yorum Yapın

Caddebostan'da Ara Güler Sergisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.