ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Anadolu Ateşi Yeni Kıvılcımlarını Seçti

Genel Sanat Yönetmenliği’ni Mustafa Erdoğan’ın yaptığı ve milyonlarca sanatseveri kendisine hayran bırakan Anadolu Ateşi, Türkiye’nin ilk profesyonel çocuk topluluğunu kurmaya hazırlanıyor.

10.1.2011

Anadolu Ateşi Yeni Kıvılcımlarını Seçti

08 Ocak 2011 Cumartesi günü Anadolu Ateşi stüdyolarında yapılan seçmelerde 1.500 başvuru arasından seçilen 70 yetenekli çocuk, Anadolu Ateşi Çocuk Grubu’nu oluşturacaklar.

1999 yılında kurulan ve bugüne kadar 85 ülkede 3.500 canlı performans ile 20 milyon seyirciye ulaşan Anadolu Ateşi, yeni kıvılcımlarına kavuştu. 4-8 yaş grubundan alt yapı grubu için ve 9-12 yaş grubundan Anadolu Ateşi Çocuk Grubu için 1.500 çocuğun başvurduğu ve 08 Ocak 2011 Cumartesi günü Anadolu Ateşi stüdyolarında yapılan seçmelerde, 70 üstün yetenekli çocuk belirlendi.

En küçük başvuranın 4 yaşında olduğu seçmelerde genç yetenekler, aynen Anadolu Ateşi dansçı seçmelerindeki gibi fiziksel özellikleri, figür algısı, ritim algısı ve esnekliklerine göre değerlendirildiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, “Bireylerin yetişmesinde çocukluk ve gençlik dönemlerinde yaptıkları aktiviteler, katıldıkları etkinlikler hem fiziksel hem de ruhsal açıdan önemli bir yer tutuyor. Kişinin bedenini disiplin altına alması ve sağlıklı büyümesi için özellikle çocuk yaşları çok kritik. Uzun süredir çocuklara yönelik bir proje yapmamız için talepler geliyordu. Türkiye’nin ilk profesyonel çocuk dans topluluğunu kurmak için bir seçme düzenledik. 70 kişinin belirlendiği seçmelere yaklaşık 1.500 çocuğun başvurması bizi oldukça heyecanlandırdı.” dedi.

Seçilen çocukların bundan sonraki dönemde nasıl eğitim göreceği hakkında bilgi veren Erdoğan, “Seçmelerde başarılı olan ve Anadolu Ateşi Çocuk Grubu projesinde yer almaya hak kazanan 70 çocuk, bundan sonraki dönemde ilk etapta haftada 3 gün 15 saatlik provalarla Anadolu Ateşi repertuarını öğrenecek ve kendilerine özgün yeni bir proje yaratacaklar. Senaryosunu ve diğer tüm detaylarını hazırladığımız bu projede yer alacak genç yeteneklerimiz Anadolu Ateşi’nin alanında uzman eğitmenleri tarafından özel olarak yetiştirilecek. Yeni üyelerimizle ilk gösterimizi yapacağımız günü iple çekiyorum.” diye konuştu.

Yorumlar
Mesaj Yaz 12.1.2011 19:53:40
Harika bir dans toplulugu Anadolu Atesi ve cocuklara dönük bu projeyi de harika buldum kutlarim emegi gecen tüm yürekleri...

Mesaj Yaz 10.1.2011 11:01:43

Çok sevdiğim muhteşem, harika bir dans topluluğudur, ANADOLU ATEŞİ.
Kutluyorum nice nice başarılarını diliyorum.

Şanslı çocukların içerisinde kızımın da olmasını isterdim. Maalesef oldukça uzak. (:



Yorum Yapın

Anadolu Ateşi Yeni Kıvılcımlarını Seçti ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.