ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Bir peşin hükmü söküp atmak, atomu parçalamaktan daha zordur. - Einstein Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Beyoğlu’nun Hikayeleri Belgesel Oldu

Dünyanın en heyecan uyandıran ve ilham veren şehri İstanbul’un doğal kültür sanat merkezi olan Beyoğlu’nu anlatan hikayeler belgesel film olarak İstanbullularla buluşmaya hazırlanıyor.

27.12.2010

 Beyoğlu’nun Hikayeleri Belgesel Oldu

Beyoğlu sokaklarında bir gezi unutulmaz bir deneyim, bütün duyular için bir şölendir. Dünya’da başka hiçbir yer Beyoğlu’na benzer bir enerjiye sahip değildir. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sinema Belgesel ve Animasyon Yönetmenliği çalışmaları kapsamında yapımcı ve yönetmen Amanda Burrell tarafından hazırlanan ‘Tales of Beyoglu/Beyoğlu Hikayeleri’ isimli belgesel filmi Beyoğlu’nu, Beyoğlu’nu müziğini; sanatını, tasarımını, modasını, dansını, tiyatrosunu ve hepsinden önce gittikçe büyüyen artistik topluluğunu oluşturan tüm insanları anlatıyor.

Beyoğlu’nun baştan çıkarıcı kültürel enerjisi, çeşitliliği ve canlılığının resmeden belgeselin galası, 28 Aralık Salı günü saat 19.00’da Pera Palas’ta gerçekleşecek.

Dünyanın kültürel açıdan en hareketli şehri olan İstanbul’un yaratıcı ruhuna açılan bir pencere olan ‘Tales of Beyoglu/Beyoğlu Hikayeleri’ bölgenin göze çarpan yetenekli ve yaratıcı karakterlerinden bazılarının yaşam ve çalışmalarının takip edilmesi sonucunda Beyoğlu portresi inşa ediyor.


Amanda Burrell Hakkında

Amanda Burell 15 yıllık televizyon yayımcılığı ve belgeselcilik deneyimi olan bir yapımcı yönetmendir. Kendisi BBC’de yetişmiş ve orada 3 yıl çalışmıştır. Şimdi bağımsız olarak çalışmakta olup, BBC, Discovery ve A&E gibi kanallar için filimler yapmaktadır. Gözlemsel, sunucu yönlendirmeli, araştırmacı ve tarihi olmak üzere birçok film yapmış, yönetmiş, bizzat çekmiş ve sunmuştur. Uluslar arası hikayeleri filmleştirmede geniş bir tecrübeye sahip Amanda, Güney Afrika, Güney Amerika, ABD, Orta Doğu ve İngiltere ve Avrupa’da film yapmıştır.

Yorumlar
Mesaj Yaz 3.1.2011 07:36:00
Beyoğlu için; sanat adına yapılanlar hep yarım kalmıştır.
Belgesellik diyorsunuz;
Hani Bu Beyoğlu'nun Şairinin şiirleri, hani Beyoğlu Ressamlarının , Beyoğlu Resimleri, tabloları, hani Beyoğlu için çizen karikatüristlerin eserleri, hani Beyoğlu için yapılan eserler...
Belgeselliğin özünü mü değiştiriliyor.
Anlaşılır gibi değil.
Tabii anlayan kafalara, hisseden kalblere........

Şair
Dursun TOMBUL
(Bir Beyoğlu Şairi)



Yorum Yapın

Beyoğlu’nun Hikayeleri Belgesel Oldu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.