ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Pera Film Ekim Programı 'Arjantin’den Öyküler'

Pera Film, 5-10 Ekim tarihleri arasında İstanbul Cervantes Enstitüsü ve Arjantin Büyükelçiliği işbirliğiyle Arjantin’den Öyküler programında çağdaş bağımsız filmlerden oluşan bir seçki sunuyor.

6.10.2010

Pera Film Ekim Programı 'Arjantin’den Öyküler'

Pera Film, 5-10 Ekim tarihleri arasında İstanbul Cervantes Enstitüsü ve Arjantin Büyükelçiliği işbirliğiyle Arjantin’den Öyküler programında çağdaş bağımsız filmlerden oluşan bir seçki sunuyor.

Whisky, Romeo, Zulu filminin yönetmeni Enrique Piñeyro kendisinin birebir yaşadığı hikayeyi sinemaya aktarıyor. Filmde, eski pilot Pineyro’nun havayolu sektöründeki yolsuzluklar ve güvenlik uygulamalarıyla ilgili yaptığı araştırma ve bunu kamuyla paylaşması konu ediliyor. Bağımsız yönetmen Pineyro eski bir pilot ve fizikçi.

1971 doğumlu Pablo Trapero Yolda Bir Aile filminin yönetmeni. Arjantin’de yapımcı ve editör olarak da çalışan Trapero, sıradan insanların hikayelerini anlatmakla ve özellikle de toplumsal eleştiri niteliği taşıyan konulara odaklanmakla tanındı. Yolda Bir Aile filmi, aşk ve aile üzerine sıcak bir komedi. Yolculuk üzerine olan filmde dört farklı kuşaktan oluşan aile fertleri öfke, hüzün, sevgi ve yakınlığı keşfederler.

1975 doğumlu Damián Szifron Arjantin’in genç yönetmenlerinden. Özellikle Arjantin’deki Los Simuladores televizyon dizisinin yaratıcısı olarak tanındı. Film teorisi üzerine eğiim gören Szifron, Denizin Dibinde filminde nevrotik bir mimarlık öğrencisi Ezequiel Toledo ve kız arkadaşı Ana’nın hikayesini ele alır. Film, kıskançlık ve başetme duygusunu anlatıyor.

Filmler Türkçe altyazılıdır.


Gösterim Programı

5 Ekim Salı / Tuesday
17:00 Yolda Bir Aile / Rolling Family
19:00 Denizin Dibinde / At the Bottom of the Sea

8 Ekim Cuma / Friday
17:00 Denizin Dibinde / At the Bottom of the Sea
19:00 Whiskey Romeo Zulu

10 Ekim Pazar / Sunday
14:00 Whiskey Romeo Zulu
16:00 Yolda Bir Aile / Rolling Family


Mekan: Pera Müzesi Oditoryumu
Adres: Meşrutiyet Cad. No: 65, Tepebaşı
Tel: (212) 334 99 00
Gösterim ücreti: 5 TL

Yorumlar
"Pera Film Ekim Programı 'Arjantin’den Öyküler' " haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Pera Film Ekim Programı 'Arjantin’den Öyküler' ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.