ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Tuluyhan Toronto'da Mehterle Aynı Sahnede

Piyanist Tuluyhan Uğurlu, Toronto Türk Festivali'nde 100.000 Kişiye Mehter Takımı İle Birlikte Konser Verecek.

2.8.2010

Tuluyhan Toronto'da Mehterle Aynı Sahnede

Yonge & Dundas Square’de Fatih Belediyesi Mehteran Takımı ile verilecek konserlerin ardından Uğurlu, görüntüler eşliğinde İstanbul’u anlatan ’Dünya Başkenti İstanbul’ isimli eserini seslendirecek. Toronto’da iki günde dört kez sahneye cıkacak olan Tuluyhan Uğurlu, İstanbul’u tanıtan eserinin ardından seyircisini İstanbul’a davet ederek, kentin tanıtımına da katkıda bulunacak.

Tuluyhan Uğurlu-mehteran konserleri 7 ve 8 Ağustos akşamları saat 19.00’da mehter takımının ana caddeki yürüyüşü ile başlayacak. Mehter takımı yürüyüşü bitirip konserin verileceği meydana girerken, Tuluyhan Uğurlu piyano ile çaldığı mehter temalarıyla onları sahneye davet edecek. Uğurlu, marşların arasına Anadolu motifleriyle süslenen doğaçlamalarla renk katacak. Toronto konserlerinde bir ilk gerçekleşecek ve yabancı bir ülkede ilk kez piyano ile mehteran aynı sahneyi paylaşacaklar. Yonge & Dundas Meydanı’nda verilecek konserlere yüz bin kişinin katılımı bekleniyor.

Uğurlu’nun Toronto’da iki kez seslendireceği ’Dünya Başkenti İstanbul’ isimli eseri ise bugüne kadar yurt içi ve dışında 250’nin üzerinde konserde seslendirilen müzik ve görüntülerle İstanbul’u anlatan çok özel bir çalışma. Dünden bugüne ve geleceğe İstanbul’un anlatıldığı ’Dünya Başkenti İstanbul’, Napoleone Bonaparte’nin ’Eğer dünya tek bir ülke olsaydı, başkenti İstanbul olurdu’ sözleri ile başlayıp bitiyor.

Tuluyhan Uğurlu Türkiye’de piyano-mehter çalışmalarını başlatan kişi olmaktan ve bu projenin halkla bütünleşmesinden çok mutlu olduğunu söylüyor:

’2002 yılında Senfoni Türk isimli albümümde, bir ilke imza atarak, piyano-mehter takımı ve senfoni orkestrasını Akıncılar-Sofya’da Dans isimli eserimde bir arada değerlendirdim. Hepsi birbirini tamamladı ve ortaya muhteşem bir uyum çıktı. Bu çalışmamın ardından piyano-mehter birlikteliğini sahneye taşıdık. Mehteranla verdiğim konserlerde klasik mehter formuna hiç dokunmadan, bu geleneksel müziğe ayrı bir enerji katmaya, doğaçlamalarımla eserleri birbirine bağlamaya, sahnede farklı bir sound yaratmaya çalışıyorum. Fatih Belediyesi Mehter Takımı ile de pek çok koınser verdik. Hele Sultanahmet Meydanı’nda verdiğimiz konserleri unutmak mümkün değil. Binlerce kişinin dinlediği konserden sonra yurt dışından sayısız tebrik mesajı aldık. Kanada’da da aynı başarıyı tekrarlayacağımızı umuyorum’

Yorumlar
"Tuluyhan Toronto'da Mehterle Aynı Sahnede" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Tuluyhan Toronto'da Mehterle Aynı Sahnede ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.