ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Karadeniz Ereğli Şiir Festivali “Kömür” Konulu Şiir Yarışması

19.7.2010

Karadeniz Ereğli Şiir Festivali “Kömür” Konulu Şiir Yarışması

KARADENİZ EREĞLİ ŞİİR FESTİVALİ “KÖMÜR” KONULU ŞİİR YARIŞMASI YÖNETMELİĞİ

1. Karadeniz Ereğli Şiir Festivali “Kömür” Konulu Şiir Yarışması, Karadeniz Ereğli Sanat Kurumu’nun ve Karadeniz Ereğli Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin ortak projesi olarak düzenlenmektedir. Genel katılıma açık bir şiir yarışmasıdır. Yarışma takvimi, başvuru koşulları, değerlendirme şekli ve verilecek ödüller aşağıda belirtildiği şekildedir:

Şiir Yarışması Seçici Kurulu:
AYTEN MUTLU, HAYDAR ERGÜLEN, BAKİ AYHAN T., MUSTAFA FIRAT, HİLAL KARAHAN
Ödüller:

1. seçilen şaire 1000 lira para ödülü ve plaket, 2. seçilen şaire 750 lira para ödülü ve plaket, 3. seçilen şaire 500 lira para ödülü ve plaket verilecektir. Seçici Kurul üyeleri arzu ederse, ortak bir kararla, seçtikleri şairlere “Jüri Özel Ödülü” verebilir. Eğer yarışmaya katılan şiirsel metinler “şiir bütünlüğü” taşımıyorsa, Seçici Kurul üyeleri ortak bir kararla, ödüle layık bir şiir bulunmadığını açıklayabilir.

Katılım Şartları:
1. 15 ve 40 yaş arası şairler katılabilir.
2. Şairler en fazla 2 adet şiirle katılabilir.
3. Şiirler Türkçe yazılmalıdır.
4. Şiirlerde ölçü, tarz ve ekol sınırlaması yoktur.
5. Şiirler daha önce ödül almamış olmalıdır.
6. Şiirler hiçbir yerde yayımlanmamış olmalıdır.
7. Kişiler başkasının adına yarışmaya katılamaz.
8. Bir kişi farklı şiirlerle birden fazla ödül alamaz.
9. Türkçe harfler (ç,ş,ğ,ü gibi) kullanılmadan bilgisayara aktarılmış olan, çok sayıda imla hatası ve sözcüklerde yazım hatası içeren şiirler yarışmaya kabul edilmez.
10. Şair olarak bilgisi bulunan kişiye ait olmayan, bir başkası tarafından yazıldığı halde kısmen veya tamamen kopyalanıp yarışmaya gönderilen şiirler, ödül alsalar bile, yarışmadan elenir. (Bir şiirin kısmen veya tamamen kopya olduğunun anlaşılması durumunda, gerçek şairine bilgi verilir ve yasal takip yapmak istemesi durumunda kopyalayana ait her türlü bilgi kendisine iletilir.)
11. Telif hakları tamamen bir başkasına veya bir kuruluşa devredilmiş olan şiirler yarışmaya alınmaz. (Yarışmaya gönderilecek olan şiirlerin telif haklarının tamamıyle başvuran şaire ait olması gerekmektedir.)
12. Şiirler bilgisayarda, 1,5 satır aralıklı ve 12 punto Times New Roman karakterle yazılmış olmalı; bir şiirin uzunluğu 3 A4 sayfasını geçmemelidir.
13. Şiirler “özel bir rumuzla” imzalanmış halde, 10 (on) nüsha olarak düzenlenerek, bir zarfa konulup kapatılmalıdır. Ayrıca üzerine aynı rumuz yazılmış ikinci bir zarf içine, bir sayfayı aşmayacak şekilde, bilgisayarda,1,5 satır aralıklı, 12 punto Times New Roman karakterle şairin adı, soyadı, öz geçmişi, açık adresi, elektronik posta adresi, telefonu yazılmalı ve içine kimlik fotokopisi ile bir vesikalık fotoğraf konularak zarf kapatılmalıdır.
14. Rumuz iki büyük harf ve üç rakamdan oluşmalıdır. (Örneğin: SM108) Bir kişi iki farklı rumuzla katılamaz.
15. Şiirler ve öz geçmiş bilgisi yukarıda belirtildiği gibi, ağzı kapalı iki zarf halinde, özel kargoyla, 01–31 Ağustos 2010 tarihleri arasında ulaşacak şekilde, KARADENİZ EREĞLİ SANAT KURUMU’na gönderilmelidir. Kargoda oluşabilecek aksaklıklardan şairin kendisi sorumludur. Elden başvurular kabul edilmez.
16. Yarışmaya gönderilmiş olan şiirlerden uygun görülenler festival komitesi tarafından seçilerek “2010 KÖMÜR ŞİİRLERİ SEÇKİSİ” ismiyle, kitap olarak basılacak ve şairlerine hediye edilecektir.
17. Yarışma sonuçları 15 Eylül 2010’da açıklanacaktır.
18. Ödül kazananlara ödülleri, 2 Ekim 2010 Cumartesi günü, saat 16.00’da, Karadeniz Ereğli Alemdar Gemisi’nde düzenlenecek olan, “Şairlerle Tanışma Kokteyli ve Şiir Yarışması Ödül Töreni” etkinliğinde verilecektir.
19. Ödül kazananların ulaşım ve konaklamaları, festivale davet edilmiş diğer şairlerle birlikte, festival komitesi tarafından karşılanacaktır.
20. Dereceye giren şairler, festivale davet edilmiş diğer şairlerle birlikte, 1 Ekim 2010 Cuma günü, saat 14.00’te, Kandilli Maden Ocağı’nda, yerel ve ulusal basın önünde şiirlerini okuyacaktır.
21. Yarışmaya katılan şairler, arzu ederlerse, 10 gün önceden bildirmeleri ve festival komitesinin onaylaması koşuluyla, şiirlerini, Kandilli Maden Ocağı’nda, festivale davet edilmiş şairlerle ve yarışmada dereceye giren şairlerle birlikte okuyabilirler.
22. Festival için özel olarak davet edilmiş şairlerin ve yarışmada ödül kazananların dışında, yarışmaya katılan şairlerden festivale gelmek isteyenlerin ulaşım ve konaklamaları kendilerine aittir.
23. Yarışma Seçici Kurul üyeleri, Kdz. Ereğli Sanat Kurumu yönetimi, Kdz. Ereğli Belediyesi Kent Konseyi üyeleri ve Yarışma Komite üyeleri yarışmaya katılamaz.
24. Şairler bu yarışmaya katılmakla, gönderdikleri şiirlerin telif hakkını Karadeniz Ereğli Sanat Kurumu’na verdiklerini kabul ve beyan etmiş olur. Bu şiirlerin tamamı veya bir kısmı, şairinin gerçek ismi ve fotoğrafı kullanılarak kitap haline getirilebilir, yerel ve ulusal basında yayımlanabilir, internet ortamında kullanılabilir; şairine iade edilmez.
25. Yarışmaya şiir gönderen şairler yukarıda yazılı olan hüküm ve kuralların tamamını kabul etmiş sayılır.


Yarışma Takvimi:
Katılım Tarihi: 01–31 Ağustos 2010, Sonuçların Açıklanması: 15 Eylül 2010, Ödül Töreni: 2 Ekim 2010
Ürünlerin Gönderileceği Adres (Özel kargoyla):
KARADENİZ EREĞLİ SANAT KURUMU, Orhanlar Mahallesi, Tokmaklar Sokak, No: 1, Karadeniz Ereğli, Zonguldak.

Yorumlar
Mesaj Yaz 2.3.2011 17:02:20
Şiir yaşta değil kalemin ucundadır. Bu sınırlamaları çok manidar buluyorum.

Mesaj Yaz 1.1.2011 23:59:53
şu yaş sınırını kim neden koyar anlamadım

Mesaj Yaz 26.8.2010 16:26:35
yarışmaları daha yumaşabilirsiniz,katılımcı coğalır benekliaslan i.koşaca

Mesaj Yaz 15.8.2010 18:20:12
Şiir de yaş sınırlaması konulmasına anlam veremiyorum... Zaten yarışmalarda da jüri ne kadar objektif onuda bilmiyorum... Ahbap çavuş ilişkisi ile al gülüm ver gülüm ödüller düzenleniyor... Son iki yarışmada buna sahip oldum hele Eflani bld düzenlediği yarışmada dereceye giren şiirleri küçümsemiyorum ama şiir tekniği açısından hiç de güzel şiirler değildi... Belkide bu yarışmada böyle olacak en iyisi katılmamak

Mesaj Yaz 13.8.2010 22:44:02
Anlaşılan bizi artık sabunluk görüyorlar. Ama bizde daha çok iş var. Sağlık olsun biz de kabul edilen yere gideriz.

Selamlar gençlere ve selamlar 40 yaş üzerine. Bizde yürek yürektir.


Mesaj Yaz 11.8.2010 23:19:22
bu yaş işi olmamaış yani 40 yaşındakilerden sanrası yazamazlarmı şiir onların allahı ayrımı bunu düzenliyenler kendileri katılıyor galima yarışmayı

Mesaj Yaz 2.8.2010 02:21:57
Şiirler sanal yoldan e posta ile gönderilseydi çok iyi olacaktı. Katılım artacaktı. Hem 40 yaş sınırı konuyor hem de teknolojiden istenilen şekilde yaralanlamıyor.

Mesaj Yaz 30.7.2010 15:17:30
Laz uşağı dostuma katılıyorum...40 YAŞ HA...KÖMÜR MÜ TAŞITACAKSINIZ Kİ GERÇEKTEN?
HAH..HAH..HA...


Mesaj Yaz 30.7.2010 15:15:59
15-40 arası şairler mi katılabilirler?
Hayatımda ilk kez duyduğum bu SAÇMA seçeneği KINIYORUM....
BÖYLE BİR ŞEY O L A M A Z....
YAZAR VE ŞAİRİN YAŞI OLMAZ.....
DOLAYISI İLE BU ŞARTI KOYAN KİŞİ VEYA KİŞİLER NE DERECE EDEBİYAT BİLGİLİ MERAK ETTİM!


Mesaj Yaz 28.7.2010 12:13:46
Aha biz çekildik şimdi aradan
En güzeli bilir mevlam yaradan,
Gemiyi yürütür Fatih karadan,
Yapana, yazana bırak aslanım...


Mesaj Yaz 28.7.2010 12:10:41
Kara kömür değil, jürinin yüzü
Hep eğmek isterler doğruyu, düzü
Ne yapacan kırkı, elliyi , yüzü
Şiiri ozana bırak aslanım......


Mesaj Yaz 23.7.2010 14:51:52
15-40 yaş sınırını anlamadım ben

Mesaj Yaz 23.7.2010 10:53:20

Teşekkürler iyi düşünmüşsünüz anlamadım yarışmaya katılanlar kömürmü taşıyacak
Ünüversite sınavlarındaki şartlar daha uygundu.


Mesaj Yaz 23.7.2010 09:21:36
Bu nasıl bir düşüncedir ki şiir yazan bir kitle için 40 yaş sınırı koyuyor? Kınıyorum , bir kaç mısra yazabilen bir kalem olarak.
Dilerim kömür karası gözleriyle,
Hep sağ salim çıkarlar
Dehlizlerin derinliğinden
Düşleriyle çıkabilen madenciler.

Saygı ile.



Yorum Yapın

Karadeniz Ereğli Şiir Festivali “Kömür” Konulu Şiir Yarışması ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.