ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Troya'nın ilk gösterisini 5 bin kişi izledi

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun son gösterisi Troya, 2010 Türkiye Turnesi çerçevesinde Antalya sezonunu açtı. Troya'nın Antalya gösterisini 5 bin kişi izledi.

7.7.2010

Troya'nın ilk gösterisini 5 bin kişi izledi

Anadolu Efsanesi Troya, 2010 Türkiye Turnesi kapsamında 6 Temmuz’dan itibaren her salı Antalya Gloria Aspendos Arena’da sahnelenmeye başlandı. İzmir, Ankara ve İstanbul’da ikişer gösteri yapan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, turne kapsamında Antalya’da Kasım ayına kadar 13 gösteriyle yerli ve yabancı turistlere keyifli anlar yaşatacak. 250 kişilik dansçı kadrosuyla "Dünyanın en büyük ve en hızlı dans grubu" unvanını taşıyan Anadolu Ateşi, Antalya’da kendi sahnesi olan Gloria Aspendos Arena’da 3 bin yıllık efsaneyi danslarla anlatmaya başladı. Antalya’nın Serik ilçesinde bulunan Gloria Aspendos Arena’da 5 bin kişi Troya’nın ilk gösterisini izledi. İzleyenlerin yüzde 95’i ise turistlerden oluşuyor. Gösteriyi hayretler içerisinde izleyen yerli ve yabancı turistler gösteri sonrası dakikalarca sanatçıları ayakta alkışladı.

Gösteri arasında verilen arada gazetecilerin sorularını cevaplayan Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Troya’nın uzun bir dünya turnesi ardından tekrar Antalya’ya yerleştiğini söyledi. Turizm sezonunun başından sonuna kadar haftada 2 ya da 3 gösteri yapacaklarını ifade eden Erdoğan, Gloria Aspendos Arena’nın oyunların en iyi izlenebildiği yer olduğunu açıkladı. Kasım ayına kadar gösterilerin Antalya’da süreceğini belirten Mustafa Erdoğan, "Buranın yüzde 95’i de Antalya’ya gelen yabancı konuklardan oluşuyor. Yabancılar da çok önemli ve çok güzel izlenimlerle ayrılıyorlar. Türkiye’ye sadece tarihsel ve turistik değerler için değil, sanatsal değerler içinde gelinebileceğini gösteriyoruz" dedi.

Türkiye’deki insanların geçmiş yıllarda Avrupa’daki müzikalleri izlemek için uzun süre öncelerinden yer ayırttığını ifade eden Erdoğan, şimdi ise sergiledikleri bu oyunlar sayesinde yabancı turistlerin Türkiye’ye gelirken yer ayırttığını kaydetti.

İSTANBUL DREAMS PROJESİ KASIM’DA GÖSTERİMDE OLACAK

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde, 7 ayrı gezginin gözünden yarı düşsel, yarı gerçek bir İstanbul tablosunu ortaya koyan "İstanbul Dreams" adlı bir proje hazırladı. Projenin çalışmalarının da bir yandan sürdüğünü açıklayan Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Troya gösterileri ve hazırlık çalışmaları sırasında İstanbul Dreams’i de çalıştıklarını belirtti. İstanbul Dreams projesini Ekim ya da Kasım aylarına kadar yetiştireceklerini ifade eden Erdoğan, bu projeyi büyük bir hızla ve heyecanla yetiştirmeye çalıştırdıklarını dile getirdi.

Dans gösterisini izlemeye gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da, gösteriyle ilgili şunları söyledi: "Mustafa Erdoğan’ın böyle bir etkinliği yıllardan beridir Antalya’da düzenlemiş olması beni belediye başkanı olarak çok gururlandırıyor. Bu tür etkinliklerin biletinin çok önceden turistlere Avrupa’da pazarlanması çok özel bir şeydir."


İSTANBUL DREAMS’İN BİR BENZERİ DE ANTALYA’DA YAPILACAK

İstanbul Dreams projesinin bir benzerinin de Antalya’ya kurmayı planladıklarının müjdesini veren Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Antalya’da Aspendos Arena’daki gösteriyi izlemeye gelen turistlerin çoğu zaman Antalya merkezini göremediklerinden yakındı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte şehir merkezinde bir yerde İstanbul Dreams tarzı bir proje yapmayı planladıklarını düşünen Erdoğan, bu konuda Büyükşehir Belediyesinin kendilerine yer göstermek için arayış içerisinde olduğunu aktardı.

Antalya Konyaaltı’nda bulunan Migros Alışveriş Merkezi civarı ya da Sıçan Adası’nda bir arenanın yapılabileceğini anlatan Erdoğan, "Sıçan Adası kendi konseptimize çok uygun bir yer. Eğer bu projeyi belediyeyle birlikte çözebilirsek Antalya şehir merkezine 500 bin turisti çekebiliriz" diye konuştu.

Bu arada, bugün sergilenen Troya oyununun ardından Anadolu Ateşi Dans Topluluğu üyeleri, Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Troya’nın hayırlı olması dileğiyle hep birlikte pasta kesti.

Yorumlar
"Troya'nın ilk gösterisini 5 bin kişi izledi " haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Troya'nın ilk gösterisini 5 bin kişi izledi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.