ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Hatay-Erzin'de "İlk Destandan, Son Destana Edebiyat Sokağı" Açıldı

Hatay'ın Erzin ilçesinde Yeşilkent Anadolu Lisesi'nde "İlk Destandan, Son Destana Edebiyat Sokağı" açıldı.

23.1.2017

Hatay-Erzin'de

Resim Öğretmeni Gülşen Tınaz ve Edebiyat Öğretmeni Uğur Ünsal'ın çalışmalarıyla hayata geçen Edebiyat Sokağı'nın açılışına Erzin Kaymakamı Ahmet Demirci, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erhan Kenanoğlu, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Okul müdürü Serkan Güllü, "Bir destanın oluşabilmesi için milleti derinden etkileyen bir olayın gerçekleşmesi gerekir. Ancak dünyada her ülkenin bir destanı bulunmamaktadır. Bir milletin destanının olabilmesi için, o milletin binlerce yıllık bir geçmişe ve milli birlik ve beraberlik şuuruna sahip olması gerekir. Bu duygularla öğretmen arkadaşlarımız 3 aylık bir çalışmanın ürünü olan bu eser meydana çıktı" dedi.

Müdür Güllü, daha sonra konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu düşünceyle de 15 Temmuz darbe girişimine karşı Türk Milleti'nin direnişini sergilemek, bu direnişin bir destan niteliğinde olduğunu göstermekti.15 Temmuz gecesi gösterilen kahramanlığı, diğer Türk destanlarıyla birlikte canlandırmayı amaçladık. Böylece Ergenekon'dan çıkışta, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, milletimizde bulunan milli şuur bilincinin 15 Temmuz gecesinde de var olduğunu anlatmaya çalıştık."

Açılışın ardından Kaymakam Ahmet Demirci, çalışma hakkında bilgiler aldı.



Kaynak:
http://www.hedefhalk.com/erzinde-ilk-destandan-son-destana-edebiyat-sokagi-acildi-970666h.htm

hatay erzin 15 temmuz
Yorumlar
"Hatay-Erzin'de "İlk Destandan, Son Destana Edebiyat Sokağı" Açıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Hatay-Erzin'de "İlk Destandan, Son Destana Edebiyat Sokağı" Açıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.