11
Yorum
0
Beğeni
0,0
Puan
1350
Okunma

Kaç gündür sol gözüm seyriyordu. Hani derlerya sağ göz sağlık, sol göz varlık diye.
Bende hep hayra yorup, elimi gözümün atmaması için, üzerine koyuyor içimden ayetel kürsüyüyü okuyorumdum tam 3 gündür aynı durum, sabah başlıyor uyuyana kadar aynen devam ediyor, elbette arada bir seyirmediği de oluyordu yani.
Bu sabah kaltım. HImm artık gözüm seyirmiyor. Oh be iyi dedim. Hadi hayırlı haberler alırım inşallah.
saat 09,30 iş yerindeyim. Bilgisayarı açtım. önce edebiyet defterini,sonra memurlar neti açtım. Edebiyat defterindeki güne gelen yazılara baktım.. Evet dün okuduğum yazılardan seçilmiş, okumama gerek yok.
Sonra telefon çaldı kaldırdım eşim arıyor (afganistanda kendisi)
ben"nasılsın canım
eşim"günaydın sağol,iyilik sağlık
sen iyimisin
merak etme diye aradım, kabilde helikopter düştü de
nasıl, hayırdır, şehit var mı
evet 12 kişi vardı
kimler , nasıl oldu
göreve giderken 2. ci helikopterdeki genç subaylardı
Başımız sağolsun hayatım
ler
sağol, biz Albaylar 1. deydik , uzman Çavuş, assubaylar, üsteğmenler,yüzbaşılar ve binbaşılar 2. helikopterde (düşen helikopterde)
Eşimin sesi buğulandı , belliki ağlamamaya çalışıyor.
Allaha emanet ol hayatım.
sağol, o çocuklar burada teftişini almaya geldiğim çocuklardı. Çok çok acı
ve sesi titremeye başladı. Hadi merak etmeyin diye aradım. hoşcakal dedi ve kapattı
Elim ayagım boşaldı . işte ne his var elimde nede can titriyorum. Gözlerim doldu ve ağlamaya başladım. Eşimin sağlıklı olmasına sevindim. Diğer yandan gencecik subayların Şehit olmaları yüreğimi dağladı.
""Uzak diyarlarda ne diye yani ne diye oradalar.. Afganlılar Türklere hürmette ve saygıda kusur etmiyorlar, Bizim askerlerimizi çok seviyorlar evet biz Amerikalı askerlere kalkan görevi yapıyoruz orada. Afganlılara karşı Amerikalıları koruyoruz... Gebersin hepsi, canları cehenneme.. tırnaklarını değişmem benim subaylarımın amerikalılara karşı ama elmahkum hizmet ve görev diye gönderiliyorlar"""
.... İsyanım Yüreğimde birikiyor , birikiyor ve ağular göz yaşı olarak akıyor gözlerimden... Başımız sağolsun diyemiyorum .( Çünkü ben bu sağlık dileğinin yersiz olduğunu düşünüyorum her daim.) Sadece Allah yakınlarına sabır versin ve şehit olduklarına inandığım Milletimin temsilcisi Askerlerinde Mekanı cennet olsun.
Bu nasıl haberdi hayramı! yorsaydım. gerçek olan bir şey varki; ateş düştüğü yeri yakıyor.
NAZ.
16/03/2012