Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
7TEPE
7TEPE

Pudra şekerini kim acat etti

Yorum

Pudra şekerini kim acat etti

15

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

838

Okunma

Pudra şekerini kim acat etti

O değil de;

İzmir’e ilk taşındığım zamanlardı. Bir iş için telefonla görüşme yaparken İzmir’in yabancısı olduğumu ve verilen adrese nasıl gelebileceğimi sordum,

’beslemeyle gelebililirsiniz’ dediler.

Beslemeyle kısa kakülü aklımda yanyana getirdim. Eski Türk filmlerini hatırladım. Hülya Koçyiğit’in bir filmi vardı. Babası ölmüş amcasının evinde kalıyordu. Yengesi ona besleme diyordu ve çok kötü davranıyordu. Onu hırsızlıkla bile suçlamışlardı. Ama bunun bizim konumuzla ne ilgisi vardı onu anlayamamıştım işte.

İş görüşmesine bir besleme mi bulup mu gitmeliydim?

Yok yok bahse konu olan besleme kakülü biri olamazdı. Öğrendim ki ’besleme’ bir otobüsmüş.

Aradan beş sene geçti ama otobüsün neden besleme adını aldığını hala çözememiştim. Ta ki birkaç gün öncesine kadar.

Terasta denize karşı oturup keyif çatarken bir taraftan çilekleri krem şantiye batırıp yerken bir taraftan da üstüne pudra şekeri döküp yerken dostumun engin bilgilerinden bolca faydalandım.

İşte size onun ağzından ’besleme’ tarifi

’Besleme, ’kısa mesafe’

Anahatları besleyen kısa mesafe otobüs seferlerine ’besleme’ deniliyor. Bu otobüslerin üzerinde ’B’ harfi oluyor.

Uzun hatlarda ’A’ harfi oluyor. Anahat herhalde...’



Benim cahilliğim bununla da sınırlı değildi... Bizim evlat gece eve biraz gecikince telefon açıp ‘annem beni merak etme baykuşla gelicem’ diyordu.

Ben bunun bir espri olduğunu ve eve aslında taksiyle geldiğini düşünüyordum. Anlamadığıma mı yanayım yoksa ‘baykuşun gözleri pörtlek oluyo eve güvercinle gel’ diye yaptığım iğrenç espriye mi bilemedim...

Yine dostumdan buna da kahkahalar eşliğinde açıklama geldi,

- Sende hiçbirşey bilmiyorsun.. Baykuş gece 12.00 den sonra çift bilet atılarak binilebilen otobüse denir.

- Ya Esma hep neyi merak ederim biliyor musun?

- Neyi?

- Pudra şekerini kim icat etti?

O değil de;

İyi İzmir’ler.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Pudra şekerini kim acat etti Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Pudra şekerini kim acat etti yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Pudra şekerini kim acat etti yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
bekir güçlüer
bekir güçlüer, @bekirgucluer
7.10.2011 17:45:16
Bu yaşıma geldim bu tabirleri duymamıştım... öğrendim.

Pudra şekerini ,Kanlıca'daki yoğurtçular icat etmişlerdir.

Selamlar.
Edeb-i Şiirsel
Edeb-i Şiirsel, @edeb-isiirsel
6.10.2011 04:44:52
ucuksun sen yazarım ucuk :))
ucuc böceğim sana pudra şekeri alacam :)
eayan
eayan, @eayan
6.10.2011 00:55:50
Sizin durumunuz çok iyi bütün bilgileri elde etmişsiniz.
O değil de;
Ben bunların hiçbirini bilmiyordum.

eayan tarafından 10/7/2011 1:27:58 AM zamanında düzenlenmiştir.
ASIKLUZUMSUZ
ASIKLUZUMSUZ, @asikluzumsuz
5.10.2011 23:59:24
Şu A ve B harfleri

Bizim bildiğimiz

AB olmasın

Pudra şekerine gelince

"Vallaha ben icat etmedim"

kUTLADIM SAYIN YAZARIM

öMRÜNE BEREKET

SAĞLICAKLA
glenay
glenay, @glenay
5.10.2011 22:07:58
10 puan verdi

Çok tatlısın ve benim gibi safsın .(saflığı kötü algılama ),duru ve arı olarak anla .Seni bu yüzden okuyorum .
Beni de kahkahalarla güldürdün . Teşekkürler ..
cizgilikagit
cizgilikagit, @cizgilikagit
5.10.2011 21:13:59
Beslemeye güldüm, onu besmele okuyan abimize daha da çok güldüm. Allah hem sizi hem de okurlarınızı (çaktırmadan ben de duaya giriverdim) güldürsün.
Yaz tatilinde memlekete gittik, evde oturmaktan sıkıldık, pasta yapalım dedik. Bakkala gittik pudra şekeri alacağız ama derdimizi anlatamadık bir türlü. Ali ağabey en sonunda "lokum tozu mu diyorsunuz siz?" dedi. Sonra boş bir lokum kutusunun dibinde kalan lokum tozunu bir kağıda döküp elimize verdi biz de onunla pasta yaptık.
vega4
vega4, @vega4
5.10.2011 15:42:08
Hanımefendi, o değil de ler aynı güzellikte devam ediyor.Çok güzeldi , çok beğendim.Yorumcularla sohbetlerinizde pek güzeldi. Tebrik eder saygılar sunarım.
ıssızgemi
ıssızgemi, @issizgemi
5.10.2011 15:36:47
Allah senin diline kimseyi düşürmesin..
tık tık tık..şeytan kulağına kurşun...
:))))
(( Seçil Nimet ))
(( Seçil Nimet )), @--secilnimet--
5.10.2011 15:18:10



O değilde sen neden pudra şekerinden biem tatlısın gibi bir his var içimdeeee... :)


HArikaydın...:)
İbrahim ERZURUMLU
İbrahim ERZURUMLU, @ibrahimerzurumlu
5.10.2011 15:06:43
10 puan verdi
Bu yazının sonuna kadar beslemeyi..besmele olarak okudum ya banada yuhhh...dedim...süpersin vallaha...ben mi benide Allah iyi etsin...gözlerime baktıracağımmm....selamlarımla
Roza
Roza, @roza
5.10.2011 14:20:49
10 puan verdi
:)
deniz-ce
deniz-ce, @deniz-ce
5.10.2011 14:19:08
yazdıklarını ilk kez duydum esma.
o değil de;
teşekkürler.
haaa unutmadan,beyaz şekeri blenderdan geçirince pudra şekerimsi oluyor ama güzel kokmuyor,belki içine vanilya atarsak sorun çözülebilir.
o değil de;
keke pudra şekeri katınca daha bir lezzetli oluyor.
afiyet olsun.
savran
savran, @savran
5.10.2011 14:16:51
vallahi ben icat etmedim esme bacı
sana kim ne dediyse inanma
sana yemin ediyorum
Necla Kezban Turan
Necla Kezban Turan, @kezbanturan
5.10.2011 14:15:27
gülümsetti,
içinde İzmir de var yazının, tadından yenmiyor haberiniz olsun ... :D
inci*
inci*, @inci-
5.10.2011 14:15:13
Esma ya :))))))))) Felaketsin sen yaa... hala kendimi alamadım gülmekten.... Diline sağlık canım.... sahi pudra şekerini kim icat etti?.:)))))) Bekliyorum acelesinden... Sen çok yaşa.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL