Para, gübre gibi etrafa yayılmazsa işe yaramaz. baco
fazile keleş
fazile keleş

İSTANBUL.

Yorum

İSTANBUL.

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

962

Okunma

İSTANBUL.

Bir şehir bir denizin koynuna girerse ne olur?Söylüyorum İSTANBUL olur.Peki deniz istanbul u koynuna aldığı için mi bu kadar güzel yoksa İstanbul denizin koynunda olduğu için mi İSTANBUL? Bence Allah(c.c) bu ikisini birbirine yazmış ve yar olmuşlar.Şimdi ikiside bana yar. Benim yar dediğim buranın hamuruyla yoğrulmuş İstanbul sevdamı büyütmüş, ben İstanbul sevdamı.
Görmeden vurulduğum tek sevgili İSTANBUL, kavuştuktan sonra azalmayan,günden güne artan bir sevda bu bende, taşı, toprağı, sonbaharda dökülen yapraklarını, baharda taptaze açan erguvanları, boğazı, martıları,her tepesinde yatan evliyaullahı, mazlumunu herşeyini her halini sevdim ben bu şehrin.Hani sevdiğin senin hoşlanmayacağın birşey yapar da kırılırsın ve affeder sonra yüreğindeki büyük sevdan onu işte tıpkı öyle üzmedi mi bu şehir beni elbette üzdü benim de ona gücendiğim sende bunuda mı görecektim dediğim zaman dilimlerini yaşttı bana İstanbul, ama ben yine de onun mavi gözlerine baktım, ezanlarında beni affet nidalarını duydum ve biricik sevgiliyi ebediyyen affeder gibi affettim bu şehri. Böyle sevilir bir şehir tıpkı bir yar gibi, vefasız da olsa bir yar gibi sevilir.Şimdi kollarında saadet şarkıları söylemesemde onda nefes alıyorum ya onun sebebiyle rızıklanıyorum ya ne ister ki insan bir sevgiliden.Şaririn dediği gibi olsun o zaman visal böyle olacak belkide, sende yaşadım muradım şimdi ebediyyen sende yatmak.Güzel İstanbul aziz İstanbul koynunda eba eyyubel ensariyi saklayan İstanbul banada yer aç sinende. Çünkü seni bende sevdim.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
İstanbul. Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz İstanbul. yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
İSTANBUL. yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL