Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
kutsaltoprak
kutsaltoprak

ANKARA VE HAYALLERİNDE

Yorum

ANKARA VE HAYALLERİNDE

5

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1205

Okunma

ANKARA VE HAYALLERİNDE

Yazın sıcaklığını tüm bedenimde hissederken sensizlik sarmış dört bir yanımı. Ankara şimdi daha mı soğuk daha mı ayaz acaba. Ve her adımda yüzüme çarpan rüzgar, sensizlik gibi vuruyor tokadını ağır ağır ve hissettirerek. Ankaram da rengarenk çiçekler var şimdi, dört bir yanda kışı kıskandırmak istercesine. Soğuğun yerini serin bir rüzgar almış şimdi, okşarcasına geçerek yanımdan. Güneşi beklemekti seni beklemek, bulutları izlemekti seni düşünmek ve şimdi sen varsın HAYALLERİMDE. Nasıl bir şey HAYALLERİNDE olmak bir insanın, nasıl bir şey yüzüne ayaz çarparken haşince, ümitle baharı düşünmek. Ah bizim bozkırımız vardır uçsuz bucaksız, alabildiğine geniş ve yalın. Yakıcı ayazı yazın bırakır yerini yakıcı güneşe ama bizim her bir Ankaralının her şeye rağmen HAYALLERİNDE hep başka bir yer vardır. Serin, güzel ve kıskandırıcı.
Hayallerimiz vardır uzanan bozkıra rağmen bir o kadar büyük ve dolu dolu ve bekleriz hep ona ulaşmak için. Güneşimiz yakar , ayazımız acıtır ama hayallerimiz vardır bizim içimizi ısıtır.


Martılarımız vardır bizim
Denizi kıskandırırcasına
Çığlık çığlığa bağırırlarda
Denizimi özlerler,
Yoksa bozkırımı süzerler bilemezsin.
Hayallerimiz vardır bizim
Yada hep olmak istediğimiz bir yer vardır
Adı saklıdır, özlemi saklıdır
Her bir Ankaralının HAYALLERİNDE.
Bozkırda yaşamaktır bizim ki
Hayallerden sarhoşuz da
Söyleyemeyiz kimseye,
Tek bir çiçeğimiz vardır da
Kızar, beğenmez diye veremeyiz sevgiliye.
Söyle Kırmızı bozkır gelinciği söyle
Anlat ne var hayallerinde,
Anlat ta bilsin bozkırı
Bozkırdaki seni, beni ve Ankara
Öğrensin nasıl yaşadığımızı HAYALLERİNDE…

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Ankara ve hayallerinde Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Ankara ve hayallerinde yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
ANKARA VE HAYALLERİNDE yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
athena
athena, @athena
31.7.2014 09:26:09
İçinden Ankara geçen yazıları seviyorum yaşamayanın sevmediği soğuk bulduğu bu şehre dair.Ben ise hayatın hüzünlü yanından bile bir mutluluk çıkarmayı seven bir Ankara insanı olarak Ankaranın o buz gibi ayazına rağmen ilkbaharla size göz kırpan ve sıcağı daha güzel günleri vaat eden yazını,sonbaharını ve ilkbaharını seviyorum bir kışınada katlanmaya çalışıyoruz diğer üç güzel mevsim hatrına.
Engin Tatlıtürk
Engin Tatlıtürk, @engintatliturk
10.2.2012 09:27:42
KUTLARIM KARDEŞİM.

ÇOK ÇOK GÜZEL.

SEVGİ VE SELAMLAR.
Etkili Yorum
SELEN SU
SELEN SU, @selensu
23.7.2011 10:39:36
Ankaranın hasreti vardır birde ,hiç bitmeyen
zamanı saklar içinde ,uzanamazsın hiç dokunamazsın
değişen yüzünde,geçmişi göremezsin
sadece rüzgar tanır,sen mi geldin der
evet ben geldim ama
sevgi nehri
sevgi nehri, @sevginehri6
17.7.2011 00:01:28
Ankara taşıyla toprağıyla yaşanılası bir şehirdir. Ne sevdalara kucak açmış, ne siyasi sahnelere ev sahipliği yapmış ve nice insanımızın kalbinin attığı bir şehir olmuş....
Ankarada yaşayan biri olarak hayallerin değil gerçeklerin hayalidir ankarada yaşananlar....
Samimi, anlaşılır dille yazılmış güzel bir yazı okudum gönül sayfanızdan, candan kutluyorum yazan yüreği...
Sevgiyle...
berivancngz
berivancngz, @berivancngz
25.6.2011 21:32:21
çok güzel bir yazı tebrik ederim..:)
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL