Bir kimsenin beni yüzüme karşı methetmeye hakkı olursa, yüzüme karşı beni tenkit etmeye de hakkı olması lazımdır. bısmark
Alpii94
Alpii94

Suç ve Ceza

Yorum

Suç ve Ceza

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1948

Okunma

Suç ve Ceza

Günümüz Türkiyesin de; Şöyle kısa bir araştırma yapıp baktığımız zaman her gün sayısı tam belli olmayan binlerce suç işlendiğine tanık oluruz. Bunlardan en yoğunlukta olan %94 oran ile asayiş suçları! Asayiş suçlarını kısaca açacak olursak; Polisin yetki alanına giren suç işlevlerinin geneline asayiş suçu denir. Asayiş suçlarına örnek verecek olursak; Sokakta geçen bayana herhangi bir şekilde tacizde bulunmak, hırsızlık( Bir başkasına ait herhangi bir nesneyi haber vermeksizin almak),Kavga Etmek vb. bir sürü şey...

Eleştirime Genellikle özel günlerde olan olay: "TACİZ" suçu ile başlamak istiyorum! Bugün atamızın bize armağan ettiği cumhuriyetimizin bu modern dönemlerinde en pislik en ahlaksız ve bir o kadarda terbiyesizce bir suçtur! Kardeşim sen kim oluyorsun yaa... Kimsin ki; Milletin eşine kızına, kız kardeşine bu çirkinliği yapma cesaretini kendinde bulabiliyorsun! Bu suç kanımca çağımızın en pislik ve yüz kızartan suçudur!
Spor dallarındaki küfürleşmeler sataşmalar kavgalar bildiğiniz üzere çok yakın bir zamanda devletimizin polisine taş atmaya kadar vardı...Evet futbol teröristleri artık devletimizin polisine bile taş atmayı takım aşkı uğrunda gerekli olarak bilmeye başladılar! Lafı uzatmayacağım değinmek istediğim nokta ise futbolda ki küfür ve kavga olaylarıdır gene çok yakın zamanda milli bir maç öncesi hareket edecek olan kafile ile otobüse binmek üzere olan dünyaca ünlü milli bir yıldızımızın eşine ve şerefine küfredildiğini gördük! Bu ne idüğü belirsiz 25-30 kişilik bir grup bir kişinin şerefine ve ailesine küfretmeyi takımları uğruna kendilerine uygun görmüşlerdir! Asıl mesele ise bu mantıken düşünüldüğü zaman en kötü en büyük suçlardan biri olmasına rağmen ne göz önüne fazla çıkmakta nede ciddi yaptırımlar uygulanmakta! Burda sonucta bir nevi haneye tecavüz var o idüğü belirsizler kim oluyorlar ki mesleğini hakkı ile yapan insanın ailesine ve şerefine küfredecekler? Ayıp çok ayıp...Hakikaten milletimizde vicdan denen bir şey kalmamış malesef!

Artık sanırsam uyanıp bir kır koşusuna çıkmanın vakti geldi... Belkide geldide geçiyor! Uyumanın bile fazlasının ciddi şekilde zararlarının olduğu bu dönemde ciddiye almamanın bir son bulmasını isterim! Bayanlarımızı Taciz eden İnsan görünümü modifiye edilmiş Hayvanların kafeslerine tıkılmasını isterim! Hakkı ile alnının teri ile ekmeğini kazanan sporculara küfreden dillerin acı biber ile yakılmasını isterim! Yüce Türk Adaleti,
Lütfen duy sesimi... Kulak ver bu eleştirisine Alpîi’nin! Gereken ceza neyse verilsin!

Ömer ALP

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Suç ve ceza Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Suç ve ceza yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Suç ve Ceza yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL