Alçak ruhlu olanlar para arar, yüksek ruhlu olanlar ise saadet arar. ostrovski
Selamettin PULAT
Selamettin PULAT

"VEFA" YALNIZCA BİR SEMT ADI OLMASA GEREK

Yorum

"VEFA" YALNIZCA BİR SEMT ADI OLMASA GEREK

6

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1708

Okunma

"VEFA" YALNIZCA BİR SEMT ADI OLMASA GEREK


"VEFA" YALNIZCA BİR SEMT ADI OLMASA GEREK
......Geçtiğimiz günlerde müzik sanatçısı ve iş adamı İbrahim Tatlıses’e çirkin bir silahlı saldırı yapıldı ve sanatçı ağır yaralandı. Öncelikli olarak,kendisine ve tüm sevenlerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım, en kısa zamanda sağlığına kavuşur ve sevenlerini mutlu eder.
.......İbrahim Tatlıses’in müzik ve yaşam tarzı beni hiç ilgilendirmez. Beni ililendiren tarafı bir insan olarak böyle bir saldırıya uğramış olmasıdır. Çok iyi bir eses ve yorum ustası olduğu da bir gerçektir. Bu anlamda sevenlerine ve hayranlarına da saygı duyarım. Toplum tarafından bu kadar sevilen ünlü bir sanatçının yaralanmasının da haber değeri olması kaçınılmaz bir gerçektir. Ne yazık ki bu gerçekleri yaşarken ve yaşatırken de başka gerçekleri kaçırıyoruz. Birilerine haksızlık,vefasızlık ve saygısızlık yapıyoruzgibi geliyor bana.
.......Yapılan çirkin saldırıdan sonra yazılı ve görsel basının tamamı günlerce canlı yayına geçti. Haber bültenlerinin tamamına yakını bu olaya ayrıldı. Bütün bunlar yapılırken arada yitirdiğimiz değerleri unuttuk. Bu arada sessiz sedasızbir ustamızı, bir değerimizi yitirdik. Jülide GÜLİZAR’ımız bizlere veda etti. Evet, Jülide Gülizar sessiz sedasız yitip gitti aramızdan. Bazı televizyon kanallarındaki 5- 10 saniyelik gösterimlerle gitti o güzel insan.
......Kimseyi, kimseyle kıyaslamak değil derdim. Buna hakkım da yok. Ama yapılan haksızlığı ve gösterilen vefasızlığı kabullenemiyorum. Bu gün 35 yaş üzeri herkesin yakından tanıdığı,Türkiye radyo ve televizyonlarının en temiz, en duru ve en doğru türkçesiyle haberlerini dinlediğimiz, o güzel insana yapılan bu vefasızlık içimi acıttı doğrusu.
.....Bu gün tüm televizyon kanallarında, ben haber spikeriyim, ben sunucuyum diye kol gezenlerin tamamına yakınında onun emeği vardır. O’nun engin deneyim ve bilgilerinden yararlanmayan var mıdır acaba aralarında? Ondan esinlenmeyen, bilgilenmeyen, ondan feyz almayan başarılı bir haber spikeri olabileceğini düşünemiyorum. Ölüm haberinin de saniyelere sıkıştırılarak geçiştirilmesini asla va asla kabullenemiyorum. Düşünüyorum da; günümüz televizyonve gazetelerinin haber müdürleri, genel yayın yönetmenleri ve de çok ünlü (!) haber spikerleri " Acaba bu dünyada baki mi kalacaksınız?" diye soruyorum kendi kendime. Lütfen gece yattığınız zaman,elinizi vicdanınıza koyun ve öldüğünüzde sizinde ölüm haberinin aynı şekilde geçiştiridiğini düşleyin. Bakalım nasıl bir hesap çıkacak o vicdanlarınızdan merak ediyorum. VEFA, yalnızca İstanbul’da bozası ile ünlü bir semt adı olmasa gerek. Acaba, " AHDE VEFA’YI" atladık mı bilmeyerek.

.....Selamettin PULAT 17 Mart 2011 Erenler / SAKARYA

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
"vefa" yalnızca bir semt adı olmasa gerek Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz "vefa" yalnızca bir semt adı olmasa gerek yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
"VEFA" YALNIZCA BİR SEMT ADI OLMASA GEREK yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
hülya hicran
hülya hicran, @hulyahicran
2.7.2011 01:09:53
Güzel ve doğruları yazmışsınız sıkıntınızı şikayetinizi dile getirmişsinizde hadi bizler okuduk ve saygıdeğer hanımefendiye Tanrıdan rahmet dileyelimde okadar çok haksızlıklar varki TÜRKAN SAYLAN hikayesi gibi vs detay ayrıntılar hangi birini sıralayalım ,yazalım neyi düzeltebileceğiz ,yada düzeltiyoruz yazarak egomuzu tatminden başka şimdi bu sayfayı hangi spiker yada tv sahibi, sorumlusu okuyacak ve günah çıkarır gibi nedamet duyacak
Saadet Ün
Saadet Ün, @saadetun
4.5.2011 01:37:17
Haklısınız...


Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Saygımla
7TEPE
7TEPE, @7tepe
19.3.2011 13:29:56
:( Jülide Gülizar'ın vefatını duymamıştım. Üzüldüm...
Gerçekten vefasızlık örneği...

Allah'tan rahmet diliyorum.

Sevgiler Sayın Yazarım.
RABATLI
RABATLI, @rabatli
18.3.2011 22:35:07
Ne güzel gerçekleri dile getirebilmek...yüreğe sağlık...RABATLI
incidal
incidal, @incidal
18.3.2011 14:28:42
Haklı bir eleştiri...
Vefa untuldu hocam yakında lügatımızdanda çıkar..
Saygılar
Aysel AKSÜMER
Aysel AKSÜMER, @ayselaksumer
18.3.2011 07:38:34
Vefa örneği teşkil ediyordu yazınız. Kesinlikle sözlerinizde haklısınız. Jülide GÜLİZAR önemli bir isimdi. Her haberde evimizdeydi. Unutamayacağız. Mekanı cennet olsun. Saygılarımla...
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL