Kılavuzu para olana her kapı açıktır. shakespeare
sergül kandemir
sergül kandemir

BEKLENTİLER SONSUZ..ELDE EDİLENLER KIT OLURMUŞ...

Yorum

BEKLENTİLER SONSUZ..ELDE EDİLENLER KIT OLURMUŞ...

8

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

1334

Okunma

BEKLENTİLER SONSUZ..ELDE EDİLENLER KIT OLURMUŞ...



İnsanın arzu ve dilekleri sonsuzdur.Bir türlü doyuma ulaşamaz.Her yeni emeline ulaştıgında yerine hiç soluklanmadan bir yenisi taht kurar.Özlemler,hasretler ve isyanlar o arzuya odaklanır.Bu hal her geçen gün artarak devam eder ve yenileri için kuluçkaya yatar gönül...

Arada bir dönüp, elimizde sahip olduklarımızın envanterini çıkarmayız hiç.Anlamsız hırslar bürümüştür gözümüzü.Daha fazla mal mülk,daha fazla çarpıcı güzellik,herkesten çok akıl,en başarılı evlat,at araba vesaire.Saymakla bitmez.Bir de herkese göre degişen öncelikler vardır.

Oysa nefes alıp,saglıklı yaşabiliyorsak,bizim yada kira olan bir yuvamız varsa,Evlatlarımızı hanemizde toparlayıp sevgimizi verebiliyorsak,etrafımızdaki insanlarca sayılıp seviliyorsak ve biz bunun vicdani rahatlıgını hissedebiliyorsak az bir şey degildir.

Ana ve babamıza mevcudiyetimizin nedeni olduklarını sevgi ve sadakatla anımsatıyorsak,kardeş olmanın güvenini tadıyorsak ve her şeyimizi emanet edecek kadar sevip güvendiğimiz bir eşe sahipsek ve hala da rabbena hep bana diyorsak galiba aç gözlüyüz.

Elbete her şeyin en güzeline sahip olma arzusu herkeste mevcuttur.Benim sözüm bu hırsa yenik düşüp her türlü maneviyatı hiçe sayanlaradır zaten.

Elimizde olanları koruyalım,kendimizi darmadagınık etmeden yeni dileklerimizin gerçekleşmesini bekleyelim.Ara da bir de bizim elde edip burun kıvırdıklarımıza tüm variyetine ragmen sahip olamayanları düşünelim.

Sevgi güzel...saglık güzel...birlik ve dirlik güzel...bu canım memleketim güzel.Umutla bakabilmek ve tadını çıkarabilmek ise daha da güzel.Saygı ve hoşgörü ise büyüklüktür.

Herkese her şeyin en güzelini dilerim...


sergül kandemir 16.01.2011 ankara.

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Beklentiler sonsuz..elde edilenler kıt olurmuş... Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Beklentiler sonsuz..elde edilenler kıt olurmuş... yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
BEKLENTİLER SONSUZ..ELDE EDİLENLER KIT OLURMUŞ... yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
LESKÜY NARUT
LESKÜY NARUT, @leskuynarut
7.7.2011 21:18:36
bende nacizane size her şeyin güzelin, diliyorum sayın hocam...........tebrikler.
yahya demeli
yahya demeli, @yahyademeli
21.3.2011 17:27:08
GÜZEL BİR USLÜPLA YAZILMIŞ OLAN YAZINIZDAN DOLAYI KUTLAR KALEMİNİZE GÜÇ VE SAĞLIK...
Yükselenyıldız
Yükselenyıldız, @yukselenyildiz
18.3.2011 00:39:54
Hırs...

Mükemmel bir paylaşımdı.

Teşekkürler; saygı öncelikli sevgiler.
mehmet ali unsal
mehmet ali unsal, @mehmetaliunsal
21.2.2011 20:04:05
NE GÜZEL YAZMIŞSIN DEĞERLİ ABLAM ALLLAH RAZI OLSUN.
..GERÇEKLERİ YAZAN ELLERİNİZE SAĞLIK...SELAM VE SAYGILARIMLA..
oktayzerrin
oktayzerrin, @oktayzerrin
7.2.2011 11:49:13
çok anlamlı ve insan sevgisiyle dolu ve yerinde tesbitlerle süslenmiş güzel
yazınızı kutlarım efendim.Teşekkürler, tebrikler. Saygımla, selamlar.
sergül kandemir
sergül kandemir, @sergulkandemir
16.1.2011 18:10:43


sergül kandemir tarafından 1/16/2011 6:12:14 PM zamanında düzenlenmiştir.
incidal
incidal, @incidal
16.1.2011 17:44:37
Günlük hayatta gördüğümüz bildiğimiz ama düşünme zahmetine katlanmadığımız güzellikleri hatırlattığınız için teşekkürler.Selamlar.
orkun_a
orkun_a, @orkun-a
16.1.2011 13:37:29
10 puan verdi
yazınızı çokgüzel buldum beklemek ummak vermek almak insanın yaratılışında var yetinmemek te öyle olunca hırs ve ihtiras ta beraberinde olan bişey insanlar için en tehlikeli olan ihtiyaç ların dışına çıkp hırs ve ihtirasa dönüşmesi sizi kutluyor ve saygıyla selamlıyorum
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL